Sindikat Instituta Igalo: Predugovor sa IWG ne uliva nadu zaposlenima

Sindikat Instituta Igalo: Predugovor sa IWG ne uliva nadu zaposlenima

1342
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut3Sindikalna organizacija Instituta Dr Simo Milošević o potpisivanju kupoprodajnog ugovora obavještena je posredstvom medija. Kako navode u reagovanju, nijesu dobili ni nacrt kupoprodajnog ugovora sa IWG, iako imaju pismeno obećanje predsjednika Tenderske komisije, Branka Vujovića da će dobiti kopiju potpisanog ugovora.
Ipak, saznaju da postoji toliko preduslova za njegovu realizaciju da bi bilo, kako tvde, svrsishodnije nazvati ga predugovorom:
– Ako je prethodno bio potpisan kupoprodajni ugovor bez preduslova i rokova, pa je kasnije, ipak, raskinut, ovaj uslovni ugovor ne uliva nadu zaposlenima u Institutu, kojima je davne 2011. godine smanjena vrijednost koeficijenta sa 60 na 55 eura. Obećano da će se zarade isplaćivati u punom iznosu, tj. u skladu sa Kolektivnim ugovorom kada se pronađe strateški partner za Institut – podsjećaju iz Sindikata Instituta, uz činjenicu da je takav, ili sličan ugovor, već bio potpisan sa kompanijom „Home Art and Sales Services” 22.03.2009. godine:
– Tada je vlasnik kompanije Filip Cepter lično pred TV kamerama stavio svoj potpis na ugovor i najavio ulaganje od 150 miliona eura. Zaposleni u Institutu Igalo su tada pozitivno reagovali na promjenu vlasničke strukture i imali očekivanja u vidu isplate punih zarada za one koji nastavljaju karijeru u Institutu i otpremnine za one za čijim radom prestaje potreba. Vrijeme je pokazalo da je od planova i očekivanja ostalo samo obavještenje o neuspjelom drugom tenderu za prodaju 56,48% akcijskog kapitala Instituta – saopštavaju iz Sindikalne organizacije.
Osvrćući se na predviđeni šestomjesečni rok zatvaranja transakcije između Vlade i IWG oni smtaraju da je to dodatni period umanjenih zarada i neizvjesne budućnosti za radnike Instituta.
– To je ono što nas kao predstavnike zaposlenih zabrinjava. Kao Sindikalna organizacija, nijesmo ni ovlašćeni niti kompetentni da razmatramo pitanja akcija manjinskih akcionara, vlasništva nad zemljom, koncesija, građevinskih dozvola, vrijednosti imovine, kredibilnosti kupaca, izvjesnosti realizacije ni druge aspekte ove privatizacije – zaključuju u reagovanju iz Sindikata Instituta Igalo.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code