SINDIKAT INSTITUTA IGALO: ŠTITIĆEMO INTERESE RADNIKA, STARA PONUDA IWG NIJE DOBRA, ZA...

SINDIKAT INSTITUTA IGALO: ŠTITIĆEMO INTERESE RADNIKA, STARA PONUDA IWG NIJE DOBRA, ZA NOVU NE ZNAMO

82
0
Podijeli

O davanju saglasnosti na kupoprodajni ugovor za prodaju većinskog paketa akcija Instituta Igalo Sindikalna organizacija je obaviještena isključivo putem medija, zato na isti način i saopštava da je fokusirana isključivo na zaštitu legitimnih interesa radnika Instituta Igalo:

– To podrazumijeva očuvanje radnih mjesta u struci, sigurnu i redovnu isplatu zarada u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost i obezbjeđene adekvatne uslove rada – navode iz Sindikata.
Podsjećaju da je tokom tenderskog postupka, Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta Igalo očekivanja i zahtjeve svog članstva formulisao u 7 tačaka: poštovanje i realizacija kolektivnog ugovora od 6. maja 2008. godine, aneksa kolektivnog ugovora o privremenom odsustvovanju radnika, duga Instituta prema SO, obračunskoj vrijednosti koeficijenta i koeficijenta složenosti grupe poslova. Insistirano je i na akcijama Instituta u vlasništvu sadašnjih i bivših radnika, poštovanju socijalnog programa, kao i standardu i beneficijama radnika u budućem periodu.
– Nakon održanog sastanka sa predstavnicima ponuđača 28. aprila ove godine u prisustvu predsjednika Tenderske komisije, Branka Vujovića, te analiziranja dobijenih odgovora, Izvršni odbor je konstatovao da u ponuđenom programu privatizacije i dobijenim odgovorima na očekivanja članstva nije prepoznao interes ni izvjesnost ispunjavanja očekivanja radnika Instituta. Otada Sindikalna organizacija nije imala kontakte sa ponuđačem, uprkos pokušajima, te nije poznato da li je ponuda u međuvremenu poboljšana – saopšteno je iz Sindikata Instituta, odakle će radi transparentnosti i adekvatnog informisanja članstva i dalje insistirati na dodatnim informacijama i objašnjenjima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code