Sindikat Instituta Igalo za sada suzdržan oko najavljenog novog tendera za privatizaciju...

Sindikat Instituta Igalo za sada suzdržan oko najavljenog novog tendera za privatizaciju kompanije

9
Podijeli

U Sindikalnoj organizaciji Instituta Igalo su iz medija saznali da je planom privatizacije za tekuću godinu obuhvaćena i privatizacija Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo kroz prodaju akcija, uz realizaciju investicionog programa i/ili dokapitalizaciju. Kako su saopštili medijima, na isti način su obaviješteni i da je član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Srđa Keković iz Unije slobodnih sindikata, izdvojio mišljenje oko predložene privatizacije Instituta.

– S obzirom na njegovu ulogu u Savjetu da se stara o interesima radnika, njegovo izdvojeno mišljenje nam ne uliva optimizam – kažu u SO Instituta.

Picerija i restoran

– Ako tome dodamo da se planira peti javni poziv, da su prethodna četiri pokušaja privatizacije proglašena neuspjelim, kao i da se ponuda na četvrtom tenderu odnosila i na izgradnju stanova za tržište (rušenje objekta I faze i izgradnja kondo hotela na njegovom mjestu uz izgradnju vila na prostoru Instituta), a imajući u vidu i sve polemike u javnosti vezano za prethodne pokušaje privatizacije, ostajemo za sada suzdržani od komentara – saopštavaju sindikalisti.

Ponavljaju, kao i više puta do sada, da zaposleni u Institutu Igalo očekuju da se očuva djelatnost Instituta, pa time i postojeća radna mjesta, kao i da se obezbijede primjerene zarade i bolji uslovi rada.

– Da li će se ta očekivanja ostvariti privatizacijom, dokapitalizacijom ili očuvanjem postojeće vlasničke strukture, ne odlučuju radnici, već je sva odgovornost vlasnika i šire društvene zajednice, s obzirom na značaj i ulogu Instituta Igalo u Crnoj Gori – zaključuje Sindikat Instiuta Dr Simo Milošević.

9 Komentari

 1. Svaki grad koji drži do sebe bilo gdje na svijetu mora da zadrži ono po čemu je prepoznatljiv. Herceg Novi je, sem HTP “Boka”, u tutističkoj ponudi bio prepoznatljiv i po banjskom turizmu. HTP “Boka” je uništena. Vlasnici su stranci ili domaći “kontraverzni biznismeni”, a njih je baš briga za grad. Tako će u tuđe ruke otići i banja “Igalo”. Da li su građani Herceg Novog ikada saznali gdje su pošle ili uložene pare od svih dosadašnjih privatizacija? Naravno da nijesu. Država im ostavi neku crkavicu, a gro novca ide u državnu kasu za plate birokratiji. Tako će biti i sa novcem dobijenim od eventualne privatizacije-prodaje banje.

 2. Previše je nerazumnih neradnika naviknutih na samoupravni socijalizam i na prevaziđene podjele para.Dolazi vrijeme borbe radom i znanjem,zaslugom i trudom,vrijeme kvaliteta.Neka zaluđeni odbace predrasude,mućnu glavom i probude se radi sebe i svoje đece.

  8
  10
 3. Na žalost radnika instituta i svih gradjana Novoga i svih koji su se tu liječili iz citave bivse Yu ovog puta je dzaba pa i da se dignu svi sa Savinskog groblja-PRODATO-ende

  17
  8
  • Nek se dignu ! Moze li gore biti, ne moze! Pa vrijeme je vise da se vidi buna u Boki! Jesu li nam djedivi i ocevi sjedali i gledali kao mi , il se junacki borili? Dje ste ljudi????

 4. Ustajte radnici Instituta,protestvujte,borite se za svoje radno mjesto,ne dopustite
  da sve rasprodaju a vas ostave na ulici.Zar se niste dosad uvjerili kako veliki
  vezir odradjuje privatizacije po Boki?Zar mislite da ce sad biti nesto drukcije ili bolje?
  Radnici Instituta,a glasaci Dprs-a…zar je moguce da ce Institut biti prepusten tajkunima,
  a da ni glas necete podici…Vasa je buducnost u pitanju,a vi sutite…

  36
  14
  • Ocigledno nisi iz banje…
   Nema poente da protestvuju radnici,nista ne moze postici njih 200.
   Ali…
   Kad bi ustali neradnici, njih 400 , to bi vec nesto znacilo…

   37
   6
   • A za sta radite? ? ? Da je srece davno bi se se digli, a ne lipsavali za mizeriju od plate! Zato vam je i tako kako jeste! Pa ti i dalje cuti i zali se za ne rad kolega, a pravi ne radnici pune dzepove na takve kao ti! Kolege ti imaju pravo! Sve dok ne budete jedni za 2 pojest ce vas taj treci! Al tako nam je svugdje jer smo takvi kakvi smo!

Ostavite komentar

*

code