Sindikat Instituta: Obustavom privatizacije ništa nije izgubljeno, Institut ima novu šansu

Sindikat Instituta: Obustavom privatizacije ništa nije izgubljeno, Institut ima novu šansu

2054
9
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut3Vijest da je Tenderska komisija proglasila postupak privatizacije Instituta Igalo neuspješnim, jer IWG nije ispunio preuzete obaveze iz kupoprodajnog ugovora za Sindikat ne predstavlja iznenađenje, već samo potvrdu do sada iznijetih stavova Sindikata Instituta Igalo, navode u reagovanju iz te organizacije.

– Tačno je da Ugovor o kupoprodaji državnih akcija Instituta „Dr Simo Milošević“, sa kompanijom International Wellness Group nije ulivao nadu zaposlenima i Sindikatu Instituta. Nada da će jedini ponuđač na IV tenderu ispuniti očekivanja zaposlenih, raspršena je već 28.04.2015. godine, na sastanku Izvršnog odbora Sindikata sa predstavnicima ponuđača, kada su dobijeni odgovori na unaprijed postavljena pitanja: poštovanje važećeg kolektivnog ugovora, regulisanje pitanja prinudnih odmora, obračunska vrijednost koeficijenta i koeficijenti složenosti grupe poslova, akcije Instituta u vlasništvu sadašnjih i bivših radnika Instituta, kao i socijalni program i beneficije zaposlenih. Nakon toga je Izvršni odbor konstatovao da u ponuđenom programu privatizacije i dobijenim odgovorima nije prepoznao interes ni izvjesnost ispunjavanja očekivanja radnika Instituta, o čemu je javnost informisana – saopštavaju iz Sindikata.

Picerija i restoran

Nagalašavaju i da je bio moguć drugi, za zaposlene u Institutu nepovoljniji razvoj događaja – da je ponuđač ispunio obaveze preuzete kupoprodajnim ugovorom, a da je po pitanju statusa zaposlenih ostao pri stavovima iznijetim 28. aprila prošle godine.

– Sindikat smatra da raskidom kupoprodajnog ugovora zaposleni u Institut nijesu ništa izgubili, već naprotiv, dobili makar nadu da će Institut Igalo dobiti novu šansu, a što za zaposlene podrazumijeva očuvanje radnih mjesta u struci, sigurnu i redovnu isplatu zarada u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost i obezbjeđene adekvatne uslove rada – poručuju iz Sindikata.

9 Komentari

 1. Ti što “pitaš” zašto si se osjetio prozvanim nijesam uopšte mislila na tebe jer ti si “biće koje zna da misli radi koliko treba”!Baš ti je konstatacija za posmatranje!
  0  0
 2. novljanka,koje si struke kad ocjenjuješ ko je radnik,a ko neradnik i đe , boga ti, radiš da dođemo viđet? Čovjek je biće koje misli i radi onoliko koliko treba.
  0  0
 3. Pa zar u ovoj drzavi nema nikp sposoban da povuce novac iz EU fondova oporavi institut,rastjera neradnike I Bog da nas sve pogleda.najbolji primjer je hot.centar koji je dika novoga.Objekat i firma za primjer.
  0  0
 4. JOs samo da Vlada konacno shvati znacaj Instituta i njegovog proizvoda i odvoji neku crkavicu u vidu finansijske injekcije, da se prostor, oprema i instalacije osvjeze, zamjene.
  0  0

Ostavite komentar

*

code