SINDIKAT INSTITUTA: POTREBNA HITNA, ALI USPJEŠNA PRIVATIZACIJA, JER BANJA SAMA SEBE URUŠAVA

SINDIKAT INSTITUTA: POTREBNA HITNA, ALI USPJEŠNA PRIVATIZACIJA, JER BANJA SAMA SEBE URUŠAVA

108
0
Podijeli

U Sindikatu Instituta Igalo se nadaju da će, ipak, doći do najboljeg rješenja za Institut Igalo, čiju privatizaciju svi hoće olako da stopiraju, a potrebna je ustvari hitna, ali uspješna i odgovorna privatizacija – kazao je za Radio Jadran, predsjednik Sindikata Instituta, Vuko Šabović, uoči vanredne sjednice Skupštine.

Svi treba da budu malo ozbiljniji i da povedu računa o zaposlenima, koji očekuju neko rješenje, kaže Šabović, po kome je sada najgore da se privatizacija zaustavi i da se ništa ne dešava.
– Banja Igalo sama sebe jede iznutra i ako to neće niko da kaže, ja ću to reći. Banja se urušava i sa njom se nešto mora uraditi u smislu investicije. Pitanje je samo ko će biti investitori. Da li ovi koji su trenutno zainteresovani, koji nisu ušli u čitavu priču kako treba i nije najjasnije da li će ostvariti ono što su kroz nacrt progarama predstavili, ili neko drugi – ističe Šabović.
Sjutra Skupština mora donijeti neku odluku ako već nije, jer se Banja mora privatizovati i to je činjenica – kazao je Šabović.
On pojašanjava da javnost i ne zna šta se dešava u ovom zadnju, a najgore je da se “čeka dizanje kredita da bi se isplatile plate”.
– Niko neće da kaže kakva je finansijska situacija, a Sindikat je nekoliko puta pozvao sve da kažu kakvo je pravo stanje stvari. Sve je politička i politikantska igra, zarad nekih poena, a to ne vodi boljitku Instituta” – uvjeren je Šabović.
Poslije javne prezentacije jedinog ponuđača na tenderu za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta „Dr Simo Milošević” International Wellness Group Limited, predstavnici Sindikata proveli su sa njima dva sata u razgovoru, ali nisu dobili uvjeravanja da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni.
Posljednji dogovor, koji očekuju da bude i ispoštovan jeste da im kroz nacrt programa odgovore na zahtjeve. Predstavnici Sindikata nisu pozvani na sjutrašnju sjednicu lokalnog parlamenta, niti ih je bilo ko iz radne grupe koja treba da saopšti detalje vezane za privatizacioni ugovor, pozvao u bilo kom kontekstu, napominje Šabović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code