Sindikat Instituta traži odgovore: Šta će biti s radnicima, šta će biti...

Sindikat Instituta traži odgovore: Šta će biti s radnicima, šta će biti sa Institutom?

13
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_Institut_2Prošo je 3 mjeseca od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za prodaju većinskog paketa akcija Instituta Igalo, a zaposleni u Institutu i dalje nemaju odgovore na postavljena pitanja koja se odnose na njihovu sudbinu. Kako saopštavaju iz IO Sindikata Instituta, nemaju odgovore vezane za njihove otpremnine, visinu zarada, uposlenost tokom čitave godine, rušenje I faze, pa time i prestanak potrebe za radom polovine zaposlenih, kao i sudbinu Instituta u slučaju neispunjenja ugovornih uslova.
– Predsjedniku Tenderske komisije, gosp. Branku Vujoviću obraćali smo se i prije i poslije potpisivanja ugovora (04.11.2015., 10.11.2015., 11.11.2015.,19.11.2015., 24.11.2015, 26.11.2015., 07.12.2015 i 18.02 2016), ali smo uprkos obimnoj komunikaciji ostali bez odgovora, što je bilo i za očekivati.
Tenderska komisija u svom sastavu ima i člana iz redova Sindikata, a čija uloga i zadatak bi bili da štiti interese zaposlenih. Stoga smo se 07.12.2015. godine obratili gospodinu Zvonku Pavićeviću, predstavniku Sindikata u Tenderskoj komisiji za privatizaciju Instituta Igalo, koji je, kako smo naveli u pismu, imao priliku da se upozna sa detaljima ugovora, pa sigurno ima i jasniju sliku o uticaju tog ugovora na zaposlene. Interesovanja zaposlenih smo rezimirali u nekoliko ključnih pitanja i zamolili za odgovor, na koji smo čekali do 18.02.2016. godine, kada smo se ponovo obratili. Ni ovoga puta nije uslijedio nikakav odgovor od gospodina Pavićevića. Ili je nedostatak odgovora možda najiskreniji odgovor – navode iz Sindikata.
Dodaju da predstavnik Sindikata nije zainteresovan, a očigledno, kako kažu, ne mora ni da ispunjava povjerene mu obaveze za šta prima naknadu kao član Tenderske komisije.
– Primaće naknadu i dalje, bez griže savjesti, iako je u Tenderskoj komisiji predstavljao samo sebe, a ne zaposlene u Institutu Igalo, čije interese je trebao štiti u pregovorima. Ne samo da se time stvara šteta zaposlenima, već se stvara loša slika pred stranim kupcima: umjesto da nam gdin Pavićević predoči ključne stavke ugovora, bićemo prinuđeni da razjašnjenje tih pitanja, tražimo od predstavnika kupaca – navode iz IO Sindikata.
Pozivaju Zvonka Pavićevića da ih udostoji odgovora, o čemu bi onda zaposlene i javnost informisali putem saopštenja.

13 Komentari

  1. Šankerka,ne trebaju radnicima rate od sindikata,ni ljetovanja,ni teće i pjati sa cijenama većim nego iđe,sa nečijim interesom,nego ukazivanje na propise i zakone.

  2. Obecavali su vam bajke a vi ste se preko noci namagarceni zatelkli u glavnoj ulozi jos jedne privatizacuone basne..dikle vise, kada cemo vec jednom izvuci pouke

  3. Sindikat traži odgovore,hahaha koga oni zasmjijavaju. Predsjednik i njegova ekipa izvršnog odbora samo traže na čije ime će po stoti put otić u neku banju na ekskurziju,jer su na svoje ime već bili. Sramota kakav je sindikat instituta,pogotovo ovaj novi predsjednik.

Ostavite komentar

*

code