SINDIKAT PZU OPŠTA BOLNICA MELJINE: NE PRISTAJEMO NA DOGOVOR I PRIJETNJE STEČAJEM

SINDIKAT PZU OPŠTA BOLNICA MELJINE: NE PRISTAJEMO NA DOGOVOR I PRIJETNJE STEČAJEM

105
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sindikalna organizacija Privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine ponovo se oglasila saopštenjem povodom situacije u tom kolektivu opterećene pravosnažnom presudom po kojoj je ta Bolnica u obavezi da radnicima isplati nadoknade za zimnicu od 170 hiljada eura.

– Ne samo da nam ništa od dugovanja nije isplaćeno već smo izloženi dodatnom pritisku. Juče je Sindikatu upućen dopis koji su potpisali svi načelnici odjeljenja u kome se navodi da ih je izvršni direktor informisao o blokadi računa zbog duga od 170.000 eura radnicima za neisplaćenu zimnicu i još 50.000 za troškove advokata i sudskog izvršitelja i traži sastanak radi postizanja dogovora. U suprotnom se, kako se navodi, dovodi u pitanje rad Bolnice. Optužuju se, dakle, radnici Bolnice što traže svoj novac koji su i dobili preko pravosudnih organa, legalno – navodi se u saopštenju predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak.
Ona prenosi i da je u dopisu rečenica da „je ovo jedinstven slučaj da radnici sopstvenu firmu dovode u navedenu situaciju”.
– Radnici su shodno važećim ugovorima i u skladu sa Zakonima Crne Gore tražili i dobili svoja prava i traže naknade koje im pripadaju. S obzirom na stalan mobing od strane menadžmenta a posebno, najblaže rečeno, nekorektno ponašanje izvršnog direktora koje često prevazilazi mjere i granice, nijesmo iznenađeni ni što su svi načelnici potpisali navedeni dopis. Među njima ima i penzionera kojima je angažman u Bolnici dodatna zarada, ali neka svima služi na čast svaki postupak, kao i nama naši. Nijesu se naši načelnici mnogo zabrinuli niti su nas ikada pitali kako i u kojim uslovima radimo, jer mi savjesno i profesionalno obavljamo svoj posao i trpimo – tvrdi Drobnjak.
Podsjeća da u Bolnici nijesu isplaćene nadoknade po sudskom rješenju, ali ni plate.
– Ucjenjuju nas da odustanemo odnosno pristanemo na nekakve dogovore. Prijete nam stečajem i zatvaranjem Bolnice. Može li se uvesti stečaj zbog novca koji se nama duguje ili je to uvertira za veća dugovanja koja Bolnica ima, a ima ih prema mnogima. Kako se to sada nema za naše plate kada nas je skoro stotinu manje od privatizacije? Kakva je uopšte to prijetnja stečajem ili zatvaranjem Bolnice koja postoji duže od vijeka? Osim toga, ko je to mogao da, za pet godina od privatizacije, dovede do stečaja renomiranu zdravstvenu ustanovu u kojoj su ostale i značajne zalihe materijala sa kojim još radimo? – pita se Slavica Drobnjak.
Sindikat Bolnice, kako navodi, strahuje da iako su se nekoliko puta obraćali Dušku Kneževiću njihovi dopisi do njega nisu stigli i da zapravo nije upoznat sa pravim stanjem u Bolnici. Ovo saopštenje smatraju i otvorenim pismom Dušku Kneževiću, premijeru, Opštini Herceg Novi, odbornicima i poslanicima u Skupštini Crne Gore. Mučne su situacije i scene kojima smo izloženi ali nećemo odustajati jer je Zakon na našoj strain – zaključuje predsjednica SO PZU OB Meljine, Slavica Drobnjak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code