Situacija na požarištima konačno stabilna

Situacija na požarištima konačno stabilna

0
Podijeli

Iako požarni frontovi na Luštici i iznad Sutorine još uvijek nijesu do kraja lokalizovani, situacija je danas, nakon osam dana neprekidne akcije, mnogo bolja i svi koji su učestvovali u gašenju, malo su relaksirani, kažu nam u Vatrogasnoj jedinici Herceg Nolvi.

Vatre i dima još uvijek ima na pojedinim mjestima, ali u odnosu na prethodne dane i vatrogasci i dobrovoljci, sa velikim olakšanjem prilaze požarištima, kaže nam Ratko Radošević:

Picerija i restoran

“Povukli smo se iz Konjevića, Vidovog vrha i Malte, jer tu više opasnosti nema. Ipak, i dalje gori područje od Ravnog brijega ka Sitnici i Bjelotini. Mada, doborovoljci su se povukli, na terenu nam je samo jedna ekipa od 4-5 ljudi i u odnosu na sve ove dane, danas smo konačno “opušteniji”, priča Radošević.

I situacija na Luštici umnogome je mirnija, mada vatre ima još uvijek na par lokacija:

“Gori još uvijek u Stojkoviće, Mendegaje kao i u Tićima na 3-4 mjesta, ali držimo to pod kontrolom, i nema mjesta panici”, dodaje Radošević.

Svo raspoloživo ljudstvo i tehnika i dalje su na terenu ili u stanju pripravnosti, navodi on, ali u mnogo manjem obimu. Dobrovoljci iznad Sutorine su se povukli, dok su na Luštici još uvijek aktivni. On je iskoristio priliku da zahvali budvanskim vatrogascima koji su tokom jučerašnjeg dana pomagali na Luštici, uz nesebičnu pomoć ljudi, koji ostavljaju svoje poslove kako bi vatrogascima izašli u susret: Zoran Bogetić, Miljanić, Milenko Kovačević, Slobodan Radović Krušo, Lazar Beko i braća Bokić, Jagoš Murišić. Kada kod zatreba tu je i Nenad Milanović koji gliserom prevozi neophodne stvari vatrogascima na Luštici, ali i brojni ugostitelji i trgovci koji dopremaju hranu i vodu za piće.

Iz Direktorata za vanredne situacije jutros je saopšteno da su dva izraelska vazduhoplova tipa Air Tractor prethodnog dana napustila Crnu Goru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code