Sjajna vijest: Žana se vraća kući – izliječena

Sjajna vijest: Žana se vraća kući – izliječena

11242
10
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_oktobar_zana_medjedovicBijeljanka, Žana Međedović, na korak je od izlječenja od agresivnog oblika raka limfnog tkiva u medijastinumu, vijesti su koje nam danas zvanično stižu iz klinike za onkologiju Malterser St. Franziskus u Njemačkoj na kojoj se Žana liječi od oktobra.
Ovu više nego radosnu vijest sa čitaocima portala Radija Jadran, kao i slušaocima, upravo je podijelio Žanin otac Ranko, koji je, kako je kazao na putu za Herceg Novi.
Prema njegovim riječima, tumor se potpuno povukao i doktori zračenjem sada pokušavaju da ga “zapeknu”, kako se ne bi širio. Žana se zdravstveno osjeća izvanredno, nije izgubila na kilaži, prognoze ljekara su čvrste i optimistične. Ona bi u Herceg Novi trebalo da doputuje najvjerovatnije 4. marta.
“Od dodatnih 4 primila je dvije imuno terapije i sada je počelo zračenje. Tumor se dobro smanjio i doktorica misli da će biti sto posto izliječena. Zračenje završava 2. ili 3. marta, i 4. marta bi trebalo da dođe kući, nakon čega na svaka tri mjeseca u naredne tri godine treba ići na kontrolu”, kazao nam je Ranko.
On podsjeća da je Žanin tumor sa veličine tableta sada smanjen na veličinu jednaku polovini olovke i doktori sada žele zraćenjem da postignu da se tumorska masa potpuno povuče.
Ranko nije krio uzbuđenje i zadovoljstvo što su mjeseci terapije urodili plodom i što će njegova ćerka nastaviti život, kao i svi njeni vršnjaci. Nije propustio priliku da još jednom zahvali svim dobrim ljudima Herceg Novog i drugih gradova, koji su omogućili njeno liječenje, a u konačnici, izlječenje.
Podsjetićemo da je Žani sredinom avgusta dijagnostifikovan agresivni oblik raka limfnog tkiva u medijastinumu, a od oktobra je boravila na klinici St Franziskus u Njemačkoj, gdje je primila deset imuno terapija zaključno sa zračenjem.
Žanin otac Ranko kazao je na humanitarnom koncertu koji je sredinom oktobra upriličen u Dvorani Park da u Herceg Novom ne pamti ovakav “opštenarodni pokret za spas života” njegove kćerke, te da nema riječi kojima bi svima ponaosob zahvalio.
Za Žanino liječenje bilo je neophodno skoro 80 hiljada eura, od čega je za prvi krug liječenja, 50 hiljada eura nizom humanitarnih aktivnosti sakupljeno u rekordnom roku.

10 Komentari

  1. Hvala Bogu! Napokon covjek da cuje neku lijepu vijest! Bravo Zana za sve sto si izdrzala i bravo za sve dobre ljude koji su pomogli ostvarivanju ovoga cilja.

  2. Divno!! Bravo Zana, ipak si se na kraju ti izborila sa tim cudom! Eto, kad se udruze pozitivna energija i humanost, rezultat je osmjeh na licima tvoje porodice, tebe a i svih nas koji smo sa malo dobre volje pomogli da se lakse izboris! Sve najbolje ti zelim!!

Ostavite komentar

*

code