Sjutra nastavak septembarske novske Skupštine

Sjutra nastavak septembarske novske Skupštine

941
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

so-hn-260916-1Sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Noovm koja je počela 26. septembra biće nastavljena sjutra. Preostalo je još 12 tačaka dnevnog reda.

Pored ostalog, odbornici bi trebalo da se izjasne o predlozima odluka o završnom računu budžeta opštine za 2015. godinu, davanju saglasnosti na memorandum o saradnji za sprovođenje regionalnog stambenog programa, kao i o zaključenju sporazuma o regulisanju imovinsko pravnih odnosa.

Picerija i restoran

Trebalo bi da bude utvrđena lokacija za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Đenovićima, kriterijumi za raspodjelu sredstava za izdavačku djelatnost.

Program podizanja spomen obilježja, bez spomen ploče Sv. Leopoldu

Odbornici treba da daju i saglasnost na program podizanja spomen obilježja u 2016. godini. Kako što smo i ranije pisali u programu nema spomen ploče Sv. Leopoldu Mandiću.

–      Deset godina deklarativno postoji spremnost da to uradimo, tek promjenom administracije u lokalnoj upravi se krenulo na odgovoran i posvećen način da se postavi spomen ploča Lopoldu Mandiću – odgovorio je nedavno novinarima predsjednik SO, Andrija Radman na pitanje kada će Opština konačno staviti spomen ploču na rodnu kuću Sv. Leopolda na Škveru.

On je podsjetio da je za postavljanje ploče bio sporan tekst, “koji je bio administrativan i štur, bez sagledavanja svega šta je važno za Svetog Leopolda Mandić“.

– Objedinili smo sve učesnike koji su zainteresovani, katoličku crkvu, Hrvatsko građansko društvo, državu Hrvatsku. Svi su rekli da su jako zainteresovani i da se prvi put njima neko obratio da daju sugestiju, koju smo mi prihvatili, a to je da se ranije predloženi tekst mora promjeniti. Mora se imati konsenzus oko onoga što piše na ploči. To je iziskivalo skupštinsku proceduru, izmjena koja je otišla u Ministarstvo kulture treba da dobije saglasnost kako bi opet prošla Skupštinu. Uz puno uključenje Hrvatske, katoličke crkve, Hrvatskog građanskog društva i lokalne samouprave ploču ćemo postaviti najkasnije do sljedećeg maja. Kada tačno to ćemo prepustiti katoličkoj crkvi – kazao je Radman.

5 Komentari

  1. Dragi Gorane mislim, da bi ovo pitanje trebao da postaviš Gospodinu Mandiću. Zašto je krećao u projekat i zašto nije imao garancije na isti. On je potpisnik aneks ugovora sa izvođačima.
    0    0
  2. STA JE SA KOLEKTOROM,NI OVE GODINE GA NECE AKTIVIRATI. DA LI IKO IMA ODGOVOR STA SE DESAVA,TOTALNA JE KONFUZIJA. AKO NE MOGU TURCI NEKA GA ZAVRSI OPSTINA ,PA NEKA SE ONDA SUDE !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code