SJUTRA NOVSKA SKUPŠTINA: RADNO VRIJEME, ORAGANIZACIJA JAVNIH USTANOVA, SAOBRAĆAJ KROZ GRAD, RAVNOPRAVNOST...

SJUTRA NOVSKA SKUPŠTINA: RADNO VRIJEME, ORAGANIZACIJA JAVNIH USTANOVA, SAOBRAĆAJ KROZ GRAD, RAVNOPRAVNOST POLOVA…

87
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na sjutrašnjoj 10. redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi najavljeno je 13 tačaka dnevnog reda među kojima je i predlog odluke o radnom vremenu privrednih subjekata.

Radno vrijeme objekata koji pružaju usluge smještaja po ovoj odluci biće od 00 do 24 sata, ugostiteljskih objekata od 6 do 01h, plažnih barova od 7 do 21 čas. Radno vrijeme noćnih klubova je u sezoni od 22 do 4 ujutru, a zimi do 3 časa. Turističke agencije i one koje pružaju usluge iznajmljivanja vozila radiće od 8 do 24 časa.
Po zahtjevu vlasnika ugostiteljskih objekata radno vrijeme može biti i produženo najduže do 3 časa ujutru, ali samo ako se u njemu ne emituje muzika sa električnim ozvučenjem.
Inspekcijski nadzor obavljaće Komunalna policija, a dozvole za produženje radnog vremena izdavaće se samo onima protiv kojih se ranije nisu preduzimale nikakve mjere i radnje.
Osim ove teme koja će svakako izazvati intersovanje odbornika pred početak sezone, raspravljaće se i o izmjenjenom režimu drumskog saobraćaja, po kojem će tursitičkim autobusima biti dozvoljen prolazak i zadržavanje u centru grada.
Biće riječi i o ravnopravnosti polova u opštini Herceg Novi, pa će tako odlukom biti propisano da „prilikom izbora, postavljenja ili imenovanja lica u službama i konstituisanja organa i tijela, nadležni subjekti su dužni da obezbijede zastupljenost najmanje 30 % pripadnika/ca manje zastupljenog pola u svim organima i tijelima.”
Predstavnici lokalnog parlamenta treba da odobre i odluku o pribavljanju imovine, tačnije o kupovini 51m2 kod Sportskog centra u Igalu. Kupovinom dijela izgrađenog prilaznog puta kod Sportske dvorane za 10.710 eura od vlasnika Stanka Milovića, omogućiće se usklađivanje stanja u evidenciji nepokretnosti sa stanjem na terenu.
Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i predlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o organizovanju Javne ustanove „Herceg-fest”, o davanju saglasnosti na Statut Javne ustanove „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi”,
te o postavljanju odnosno građenju i uklanjanju pristupnih rampi, liftova i sličnih objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom na teritoriji Opštine Herceg Novi.
Početak sjednice je zakazan za 10 časova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code