Sjutra Novski duatlon 2018, sa 48 takmičara

Sjutra Novski duatlon 2018, sa 48 takmičara

0
Podijeli

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu (5km trčanja, 20km biciklom, 2,5km trčanje) – Novski duatlon 2018, u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi održaće se sjutra od 10 časova.

Trka u dužini od 5km započinje od Obale Nikole Kovačevića ispod Titove vile, ide Šetalištem 5 Danica do gradske luke Škver i nazad istom trasom.

Picerija i restoran

Biciklistička ruta takođe polazi od Obale Nikole Kovačevića ispod Titove vile, ide Dubrovačkom ulicom, Jadranskom magistralom od Eko pumpe do Debelog brijega gdje je okret. Takmičari u povratku skreću na Njivički put do graničnog prelaza Kobila i istim putem se vraćaju na Šetalište ispod Titove vile.

Nakon toga slijedi završni segment trčanja dionicom dužine  2.5km od od Obale Nikole Kovačevića ispod Titove vile, Šetalištem 5 Danica do gradske luke Škver, gdje se nalazi cilj.

Organizatori obavještavaju sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o sigurnosti takmičara na trasama koje će se koristiti za trku u periodu od 10 do podne.

Za obezbjeđenje učesnika u saobraćaju pobrinuće se pripadnici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Herceg Novi, Služba komunalne policije Opštine Herceg Novi i volonteri, među kojima će biti i motoristi moto kluba Bajker, kazao nam je član TK Herceg Novi, Marko Butulija.

– Biće 5 motorista na stazi. Oni će pratiti određene grupe biciklista i sklanjati vozila. Biće im zaštita. Neko će ići ispred, neko iza, kako bi formirali zatvorenu grupu – objasnio je on.

Prijave za Novsku duatlon su završene,a prijavilo se 48 takmičara, ističe Luka Čupić iz TK Herceg Novi:

– Takmičari su većinom  iz Crne Gore, ali imamo i goste iz Triatlon kluba Dubrovnik, 8 članova, kao i dvoje ili troje iz Rusije. Odziv je standardan, svake godine je sličan, između 40 i 50 ljudi, tako da smo ovaj broj i očekivali, jer ovo nije trka za nespremne, već za one koji treniraju – kazao je on.

Okupljanje takmičara i preuzimanje startnih paketa na prostoru ispod vile Galeb (Titova vila) je od 8:30 časova, u 8:45 zakazana je ceremonija otvaranjea trke. U 9  je otvaranje zone tranzicije za takmičare, u 9:45 zatvaranje zone tranzicije i u 10 časova start.

U podne je zakazano proglašenje pobjednika, a organizatori su obezbjedili i ručak za sve učesnike, koji će biti upriličen u 12:30 u restoranu Al Posto Giusto.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code