SJUTRA ORJENSKI ĐIR-SKYRACE UPRKOS TMURNOM NEBU

SJUTRA ORJENSKI ĐIR-SKYRACE UPRKOS TMURNOM NEBU

179
0
Podijeli

Trka u planinskom (nebeskom) trčanju – SkyRace “Orjenski đir” biće održana sjutra na Orjenu, bez obzira na vremenske prilike, najavljuju iz NVO “Orjen Outdoor”, koja organizuje trku u saradnji sa AK “Niskogorci”, Opštinom i TO Herceg Novi.

Početak trke planiran je oko 8 h na Vrbanju, kod restorana “Konak”. Staza je duga oko 28 km, sa nešto manje od 1900 m uspona. Obuhvatiće najviši vrh Orjena, Veliki Kabao 1894 mnv i po mnogima najljepši vrh Orjena, Subru 1679 mnv.
Limit za prelazak staze je 8 sati, odnosno do 16 časova. Staza je cijela markirana, a na dan trke biće i pomoćne markacije (zastavice i trake). Organizovano je osam okrijepnih stanica za trkače. Podršku će dati i policija, medicinsko osoblje, a nejavljeno je prisustvo i kontrola Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi. Organizatori, osim domaćih, očekuju i veliki broj učesnika i klubova iz zemalja regiona.
Pored trke, u planu je organizacija planinarske pješačke ture, radi popularizacije i ponovnog oživljavanja staze do Velikog Kabla. Rekreativci treba da savladaju uspon na Veliki kabao sa zapadne odnosno sjeverne strane, dok bi spust bio ustaljenom i “dobro utabanom” stazom preko Orjenske Lokve sa istočne strane vrha, i nazad na Vrbanj starom austrougarskom stazom.
O detaljima trke, zainteresovani se mogu informisati na Facebook stranici https://www.facebook.com/OrjenOutdoor i na stranici napravljenoj povodom trke SKYRACE ORJENSKI ĐIR.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code