SJUTRA SKUPŠTINA O SMJENI PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI, NIKOLE GOJKOVIĆA

SJUTRA SKUPŠTINA O SMJENI PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI, NIKOLE GOJKOVIĆA

127
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Najavljena inicijativa dijela odbornika građanske liste Izbor za smjenom predsjednika opštine Hreceg Novi Nikole Gojkovića, sjutra će biti i zvanično na dnevnom redu 12. redovne sjednice lokalnog parlamenta.

U više navrata Dušan Radović Krušo iz Izbora do sada je istupao u medijima, tražeći smjenu Gojkovića, uz obrazloženje da je kočio kadrovske smjene, zapošljavo rodbnu i prijatelje, a sporo nalazio rješenja za probleme grada. To je očigledno i bio uslov opstanka vladajuće koalcije DPS-IZBOR.
Predlog za razrješenje predsjednika Opštine ponijeli su pet od 9 odbornika Izbora: Dušan Radović, Mladen Ivanović, Nataša Martić, Gligo Mitrović i Željko Vavić, kao i svih i trinaest odbornika DPS-a. Oni predlažu da se predsjednik opštine Herceg Novi Nikola Gojković razrješi prije isteka mandata, u skladu sa odredbama Člana 63 i 63a Statuta Opštine.
„Cijeneći da je pitanje jako važno i bitno da se razrješi dok još nije zenit turističke sezone, po mišljenju odbornika Izbora i Dps-a, stavljeno je u proceduru i sazvana redovna sjednica po hitnom postupku” samo nam je kratko obrazložio predsjednik Skupštine, Andrija Radman.
Predsjednik opštine Nikola Gojković izabran je na tu funkciju 2. februara podrškom klubova odbornika svoje Građanske liste Izbor i DPS-a.
– Cijeneći da je mjesto predsjednika opštine kao izvršnog organa lokalne samouprave ključno za realizaciju i sprovođenje izbornih programa, smatramo da je u cilj dinamičnije i bolje efikasnosti rada organa lokane uprave neophodno izvršiti zamjenu prvog čovjeka izvršne vlasti – navodi se u obrazloženju jedine tačke dnevnog reda.
Početak sjednice je u 12:30.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code