Sjutra Skupština: Planovi za Lušticu, lokacije za put, trafostanice, javni red i...

Sjutra Skupština: Planovi za Lušticu, lokacije za put, trafostanice, javni red i mir…

2055
5
Podijeli

so hn 150416 2Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom pozabaviće se sjutra nizom Odluka iz oblasti prostornog planiranja i uređenja komunalne i saobraćajne infrastrukture, sporta…

Rasprava bi trebalo da počne Predlogom autentičnog tumačenja Odluke o donošenju i sprovođenju Generalnog urbanističkog plana Opštine Herceg Novi, člana 4. stav 1. tačka 14. („Sl.list SRCG-opštinski propisi br.1/89). Njime je propisano da granice GUP-a na Luštici zahvataju područje Rosa, Mrkova, Radovanića, Zabrđe i priobalni dio mjesta Brguli, gdje se nalazi uvala Dobra luka.

Picerija i restoran

Mada nije obrazloženo, ova Odluka ima veze sa planiranim projektom Portobono, čiji je inicijator savjetnik predsjednice za investicije, Dušan Radović Krušo. Za očekivati je sporenje, s obzirom na izdvojeno mišljenje Danijele Đurović (SNP) i članice Odbora za Statut i propise. Ona smatra da Predlog autentičnog tumačenja Odluke o donošenju i sprovođenju GUP Herceg Novi, člana 4, stav 1, tačka 14, izlazi iz nadležnosti Odbora za Statut i propise, te da je isključivo u nadležnosti urbanizma: ”Odbor za Staut i propise nema kapaciteta da donosi odluke po ovom pitanju i na snazi je čista zloupotreba Odbora, posebno imajući u vidu da  GUP iz 1989. godine nije na snazi“ – mišljenja je Danijela Đurović.

Uslijediće Predlog Odluke o uvrđivanju lokacije za izgradnju lokalne saobraćajnice dužine 6 km i širine 6 m, na Luštici, od puta Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, Opština Herceg Novi.

Skupština treba da utvrdi lokacije za trafostanice u Đenovićima i Trebesinu, za most na potoku Nemila, kao i pristupne saobraćajnice ka mostu u Meljinama.

Biće razmatran i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o postavljanju, građenju i uklanjanju privremenih objekata, koju je donijela predsjednica Opštine 28. aprila. U toku je izrada novog Plana privremenih objekata, (stari je iz 2011) kojim će se na savremeniji način pristupiti planiranju postavljanja objekata. To treba da prati i nova, prilagođena odluka i pojednostavljena procedura izdavanja odobrenja za postavljanje objekata ovog tipa.

Pred odbornicima će biti i Odluke o Službi komunalne policije, izvođenju muzičkih programa, o javnom redu i miru, regulisanju drumskog saobraćaja, zaradama lokalnih funkcionera i dr.

5 Komentari

  1. Hitno bi trebalo raspisati oglas za menadžera grada, a pravnici neka se bave pravom,kao i ostali svako svojom strukom.Važan uslov je da je mještanin bar 200 godina,samo zbog vidika i korijena,bez uvreda.
    0    0
  2. Tako je Roki, sramota grada,20 godina stoji ono ruglo grada. Bilo bi im bolje da ociste i upristoje ovo sto imaju,nego pricati o megaprojektima. Ne znaju ni ovo odrzavati !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code