Sjutra Skupština: Planovi za Lušticu, lokacije za put, trafostanice, javni red i...

Sjutra Skupština: Planovi za Lušticu, lokacije za put, trafostanice, javni red i mir…

1913
5
Podijeli

so hn 150416 2Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom pozabaviće se sjutra nizom Odluka iz oblasti prostornog planiranja i uređenja komunalne i saobraćajne infrastrukture, sporta…

Rasprava bi trebalo da počne Predlogom autentičnog tumačenja Odluke o donošenju i sprovođenju Generalnog urbanističkog plana Opštine Herceg Novi, člana 4. stav 1. tačka 14. („Sl.list SRCG-opštinski propisi br.1/89). Njime je propisano da granice GUP-a na Luštici zahvataju područje Rosa, Mrkova, Radovanića, Zabrđe i priobalni dio mjesta Brguli, gdje se nalazi uvala Dobra luka.

Mada nije obrazloženo, ova Odluka ima veze sa planiranim projektom Portobono, čiji je inicijator savjetnik predsjednice za investicije, Dušan Radović Krušo. Za očekivati je sporenje, s obzirom na izdvojeno mišljenje Danijele Đurović (SNP) i članice Odbora za Statut i propise. Ona smatra da Predlog autentičnog tumačenja Odluke o donošenju i sprovođenju GUP Herceg Novi, člana 4, stav 1, tačka 14, izlazi iz nadležnosti Odbora za Statut i propise, te da je isključivo u nadležnosti urbanizma: ”Odbor za Staut i propise nema kapaciteta da donosi odluke po ovom pitanju i na snazi je čista zloupotreba Odbora, posebno imajući u vidu da  GUP iz 1989. godine nije na snazi“ – mišljenja je Danijela Đurović.

Uslijediće Predlog Odluke o uvrđivanju lokacije za izgradnju lokalne saobraćajnice dužine 6 km i širine 6 m, na Luštici, od puta Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, Opština Herceg Novi.

Skupština treba da utvrdi lokacije za trafostanice u Đenovićima i Trebesinu, za most na potoku Nemila, kao i pristupne saobraćajnice ka mostu u Meljinama.

Biće razmatran i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o postavljanju, građenju i uklanjanju privremenih objekata, koju je donijela predsjednica Opštine 28. aprila. U toku je izrada novog Plana privremenih objekata, (stari je iz 2011) kojim će se na savremeniji način pristupiti planiranju postavljanja objekata. To treba da prati i nova, prilagođena odluka i pojednostavljena procedura izdavanja odobrenja za postavljanje objekata ovog tipa.

Pred odbornicima će biti i Odluke o Službi komunalne policije, izvođenju muzičkih programa, o javnom redu i miru, regulisanju drumskog saobraćaja, zaradama lokalnih funkcionera i dr.

5 Komentari

  1. Hitno bi trebalo raspisati oglas za menadžera grada, a pravnici neka se bave pravom,kao i ostali svako svojom strukom.Važan uslov je da je mještanin bar 200 godina,samo zbog vidika i korijena,bez uvreda.
    0    0
  2. Tako je Roki, sramota grada,20 godina stoji ono ruglo grada. Bilo bi im bolje da ociste i upristoje ovo sto imaju,nego pricati o megaprojektima. Ne znaju ni ovo odrzavati !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code