Sjutra zasjeda novska Skupština: Očekivano kresanje budžeta

Sjutra zasjeda novska Skupština: Očekivano kresanje budžeta

1160
7
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_politika_maj_so_hn_2_290515Nakon više od dva i po mjeseca sjutra će redovno zasjedati lokalni parlament u Herceg Novom. Biće to 15. ovogodišnja sjednica Skupštine sa predloženih 14 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu
je rebalans budžeta. Predlogom odluke predviđeno je da se planirana primanja i izdaci za ovu godinu od 14,4 miliona eura umanje za 21%, odnosno 3 miliona eura.
Glavni razlog rebalansa budžeta je neostvarivanje planirane naplate naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Umjesto 5,1 miliona eura, rebalans će po ovom osnovu iznositi nešto više od 2 miliona eura. Neostvarena sredstva od građevinskih dozvola posljedica su ekonomske krize i nedostatka planske dokumentacije, navodi se u predlogu Odluke. Zato nije realizovan ni planirani kapitalni budžet, a operativni je uvećan za 3%, jer su povećani bruto izdaci za lične dohotke. To je posljedica promjene rukovodeće strukture u Opštini i primjene zakonskih propsia po kojima i starim funkcionerima pripada naknada.
Odbornici će, pored ostalog, raspravljati i o izradi Statuta Opštine i Poslovnika Skupštine, o građenju, postavljanju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa.
Tu su i predlozi Odluka o proglašenju zaštićenog prirodnog dobra „Savinska dubrava“, o donošenju lokalne studije lokacije „Sitnica Kruševice“, kao i o utvrđivanju naziva naselja, ulica i trgova u Herceg Novom.
Predviđeno je i donošenje Odluke o nabavci službenih vozila, o prodaji katastarskih parcela na Toploj, donošenje Nacra Programa rada Skupštine opštine Herceg Novi za 2016. godinu, izbori i imenovanja u nekim javnim ustanovama i preduzećima.

7 Komentari

 1. Jurij…, neđe ih mora,ako ikako uspije,iako ih dobro poznaje.A,što ćemo,ostaju oni koji se ne boje rabote,a navikli na lose vjeruju u bolje.
  0  0
 2. Ja mislim za ovo posrnuce Herceg Novog da su opet krivi Obrad, Djurovicka, dr Bigovic, Konjevic i drugi a krivi su jer su na sve ovo opominjali pre izbore ali vi povjerovaste u Azurnu Obalu krtolu od 50 eurica besplatan parking hladnjace itd.
  0  0
 3. E pa ovo je cirkus,opravdanje su stari funkcioneri za povecanje licnih dohodaka,a ne novih 80 ljudi koje su primili od preuzimanja vlasti.
  0  0

Ostavite komentar

*

code