SKALE I DIREKTAN PROLAZ DO DVORANE PARK

SKALE I DIREKTAN PROLAZ DO DVORANE PARK

204
0
Podijeli

Radoznalost Novljana zbog radova na ulazu u park Boke sa zapadne strane i iz Njegoševe ulice traje drugi dan, ali i bojazan da neko uništava zelenu ogradu i dio parka zarad nove ponude. Ipak, riječ je o dugo godina iniciranoj gradnji direktnog prolaza do Dvorane Park.

Prema riječima direktora Javno stambeno komunalnog preduzeća, Branka Božovića, radove je inicirao JUK Herceg fest, a obavljaju se po idejnom projektu arh. Jovice Rašovića. Biće napraviljen ulaz iz Njegoševe ulice, stepenište širine šest metara. Skale će biti popločane kemenom, kao i cesta koja je vodila prema Boki, ali i polomljeni dio podesta koji ide prema Dvorani Park.
Uz stepenice biće kovana ograda, a na donjem dijelu prema Dvorani Park predviđena je i izgradnja pristupne rampe za OSI.
– U park Boka izmještene su sa ovog lokaliteta dvije cikas palme. Jedno veliko drvo je malo oblikovano, tako da neće smetati stepenicama i natkriće ih – ističe Božović.
Predviđena su i četiri rasvjetna mjesta, na vrhu stepenica i pri prilasku Dvorani Park, dijelu koji inače nikada nije bio osvijetljen, objasno je Božović.
JKSP je kao podizvođača angažovao firmu Ekogradnja iz Herceg Novog. Radovi će koštati po idejnom prjektu oko 27 hiljada eura, ali Božović vjeruje da će biti znatno manji iznos, jer će elektromontažu obavljati njihovo preduzeće. Sve će biti završeno do 24. oktobra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code