SKALINI OD MUZEJA DO ŠETALIŠTA BIĆE OSVJETLJENI

SKALINI OD MUZEJA DO ŠETALIŠTA BIĆE OSVJETLJENI

153
0
Podijeli

Skalini koji od Gradskog muzeja Mirko Komnenović vode do šetališta, prije i poslije tunela na Toploj, opet se ovog ljeta izgleda najviše koriste kao javni toalet.

– Ružne navike ili potrebe kod nekih je izgleda teško iskorijeniti, pa situacija na ovom dijelu šetališta slična je prošlogodišnjoj – neprijatni mirisi zaudaraju u radijusu od tridesetak metara i prolazak je više nego mučan, naročito nama koji živimo u neposrednoj blizini – požalila se Jadranu jedna od mještanki.
V.d. direktor javnog preduzeća Stambeno – komunalno d.o.o. Branko Božović kaže nam da su skalini u mraku, što vjerovatno “ohrabruje” mnoge da ih ruže, ali i da je, uz svo čišćenje, taj dio praktično nemoguće održavati, jer bi trebalo uposliti nekoga ko bi bukvalno dežurao 24 sata i kontrolisao “komunalnu disciplinu”.
“Svaki drugi ili treći dan, situacija se ponavlja. Mi smo danas uputili ekipu preduzeća koja će da instalira rasvjetu, što bi trebalo da bude gotovo do sredine sedmice. Nakon toga, biće sve ponovo oprano i zaliveno šmrkovima, a koliko će to trajati, zaista ne znam. Jedino možemo da se nadamo da će ljudi shvatiti da to nije javni wc, što drugo možemo”, ističe Božović.
Projekat za osvjetljavanje ovog stepeništa je postojao odavno, ali nije bilo finansijskih sredstava, koja su sada obezbijeđena, a vrijednost investicije biće 3 hiljade eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code