SKINUT „EMBARGO“ SA PORTALA RADIJA JADRAN U ZGRADI OPŠTINE

SKINUT „EMBARGO“ SA PORTALA RADIJA JADRAN U ZGRADI OPŠTINE

0
Podijeli

Portal Radija Jadran, koji je od septembra 2014. godine bio blokiran za sve zaposlene u zgradi opštinske administarcije, danas je ponovo dostupan.

Da li je za to zaslužna nova vlast, kojoj neće smetati, ako za to bude razloga, kritički osvrt na rad gradske uprave, ili je naprasno postignut bolji protok interneta, kako nam je to obrazloženo, kada je stavljen „embargo” na www.radiojadran.com.
Šta bi odgovorio danas sekretar Sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove, Mirko Džuović, ne znamo, jer je na bolovanju. Podsjetimo da je, kada je ukinut portal Radija Jadran tvrdio da su u želji da omoguće bolji i prohodniji pristup internetu u Opštini bili primorani da neke servise blokiraju, a među njima se, kao nus pojava, ili kolateral, našao i naš portal.
„Nije nam bila namjera da vas lično blokiramo, vi nama ne smetate” – kazao je ranije Džuović, što je teško i tada i danas bilo povjerovati.
Tek prošlo je pola godine od „slučajne blokade” Jadranovog portala, „zarad bolje prohodnosti interneta” i „nenamjerne greške”. Stručnjak za informacione tehnologije je dao razumno objašnjenje, koje nadležni u opštini nijesu čuli, ili htjeli da čuju:
„Sve da su svi zaposleni u istom trenutku u zgradi opštine, bili na portalu Jadrana, to ne bi moglo da smeta internet protoku”.
Poslije našeg prvog pisanja o ovom nesvakidašnjem postupku i neki drugi portali su bili pod blokadaom, a kako saznajemo i oni su od ovog jutra dostupni zaposlenima u zgradi opštine.
– Da, da čitamo vas opet i drago nam je zbog toga, čija god da je odluka, dobra je – potvrdili su nam neki od zaposlenih.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code