Školarci iz Sutorine sa graničnom policijom na Debelom brijegu

Školarci iz Sutorine sa graničnom policijom na Debelom brijegu

1228
0
Podijeli

Sve o proceduri prelaska državne granice i tehnici kojom granična policija i carina kontrolišu putnike i vozila mogli su da nauče danas osnovci iz Sutorine, naselja, uz granicu sa Hrvatskom.

djaci na d brijegu 150416 2Posjeta graničnom prelazu Debeli brijeg organizovana je u okviru projekta „Rad Granične policije u zajednici“.

Picerija i restoran

Kontakt policajac za Sutorinu i Sitnicu, Dragoslav Vlaović i granični policajac Arsenije Pešić učenicima od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Dašo Pavičić“ iz Sutorine, kao i njihovim učiteljicama Oliveri Đinović i Jeleni Vasiljević, pričali su o načinu prelaska granice i kontrola.

– Interesovanje djece bilo je izuzetno veliko i nadamo se da će  im ova aktivnost koristiti i doprinijeti razvijanju povjerenja i partnerstva između policije i GP i građana i svih subjekata na kontakt reonima – rekao je Vlaović.

djaci na d brijegu 150416 1Djecu je zanimalo sve, od kompjutera i provjere pasoša preko detektora metala, kamera, dvogleda za dnevno i noćno osmatranje do ogledala i drugih tehničkih sredstava koja koristi granična policija. Dobili su odgovore na sva pitanja, uvjereni da policija dobro čuva granicu njihove države.

Kontakt policajac Vlaović i do sada je organizovao nekoliko sličnih akcija kojima značajno doprinosi razvijanju povjerenja između djece i policije, a mališanima je postao omiljeni “čika policajac”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code