ŠKOLE ISPUNJENE GRAJOM, RADOŠĆU I NOVIM STREMLJENIMA ĐAKA

ŠKOLE ISPUNJENE GRAJOM, RADOŠĆU I NOVIM STREMLJENIMA ĐAKA

85
0
Podijeli

Školska zvona, gužva u hodnicima i učionicama, nova nadanja i nova školska godina i za preko 4000 osnovaca i srednjoškolaca u Herceg Novom.

Hercegnovske prvake u školama su dočekali direktori i nastavni kadar, koji su im poželjeli dobrodošlicu i puno uspjeha u školovanju. U učionicama su im podijeljeni udžbenici koji su poklon Opštine Herceg-Novi.
Ove godine u klupe osnovne škole „Dašo Pavičić” sjelo je 180 prvaka, „Milan Vuković” 92, „Orjenski bataljon” 79 i u „Ilija Kišić” 43 mališana. Početak nove školske godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola čestitali su predsjednica Opštine Herceg-Novi Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi Andrija Radman.
Posebne čestitke uputili su đacima prvacima, sa željom za sretan početak školovanja i da sve svoje želje, vizije i ideje šta bi mogli ili htjeli biti u budućnosti realizuju onako kako su i zamislili. Da dostojanstveno, časno i otvorenog srca, sa lakoćom i mudrošću savladavaju prve školske, a onda i životne lekcije i pokažu da su pravi naslednici i promoteri kulture i tradicije svoga naroda.
– Opština Herceg-Novi prva je u Crnoj Gori odlučila da na ovaj način pomogne roditeljima i đacima koji tek stupaju na put sticanja znanja i obrazovanja. Za akciju je dobijena saglasnost Ministarstva prosvjete Crne Gore. Raspodjela je znatno olakšana dogovorom sa Zavodom za udžbenike da knjige za svakog đaka budu posebno upakovane i tako dostavljene školama. Pored đaka, besplatne udžbenike dobili su i profesori razredne nastave i engleskog jezika – navode iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code