„Školica guštanja na snijegu“ sjutra na Orjenu

„Školica guštanja na snijegu“ sjutra na Orjenu

1395
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

dom za vratlom 3Planinarski klub Subra ovog vikenda organizovaće za ljubitelje snijega nekoliko kreativnih aktivnosti koje su dio projekta „Podigni glavu – otkrij Orjen“. Za sjutrašnji dan najavljen je program „Školica guštanja na snijegu“. Program će obuhvatiti više kreativnih segmenata počev od planinarenja, sankanja, pravljenja Snješka Bijelića i slično.

Okupljanje je predviđeno sjutra ujutru u 9 h, na parkingu kod motela „Borići“, a odredište je planinarski dom Za Vratlom.

Picerija i restoran

„Prekaljeni planinar, Nikola Brajović će sjutra u 9 h čekati zainteresovane na parkingu kod motela „Borići“ i 15-ak minuta kasnije se kreće ka planinarskom domu „Za Vratlom“ do koga ima oko 1h hoda (ustvari zavisi od uslova). Nakon odmora uz topli čaj u zagrijanoj domskoj trpezariji, u zavisnosti od interesovanja, dijelimo se u dvije grupe: ona ambicioznija ide sa Nikolom Brajovićem do Vodene jame, jedinstvenog, a veoma pristupačnog pećinskog objekta, koji izgleda pod snijegom potpuno nestvarno. Naime, uz normalni ulaz, ima i vertikalni otvor na plafonu, odakle se tokom zime postepeno zatrpava pećinsko dno. Do vodene jame ima oko 20 minuta hoda“, poručuju iz PK Subra.

Ostalima se nudi niz aktivnosti u okolini doma: takmičenje u izradi najljepšeg, odnosno najvećeg Snješka Bijelića, kao i neizbježno sankanje, a za hrabrije je tu i uvjek atraktivna „skakaonica“, kao stvorena za zabavu na „priručnim klizajućim sredstvima“.

Iz „Subre“ poručuju da je sve spremno još u decembru, a da snijeg, koji je već napadao oko 20 cm, ne da to nije omeo, već je on ustvari preduslov za odvijanje predviđenog programa.

Kako doći kad snijeg napada ?

Iz PK Subra poručuju da je najbolje doći prtinom, jer uvijek neko izlazi prije vas, čak je sada to u neku ruku i lakše, budući da je prtinu teško izgubiti. To je kao bob staza: ako slučajno „izletiš“ to moraš osjetiti (propasti u dubok snijeg). I onako, za ovu subotu je predviđen zajednički i izlazak i silazak, tako da u organizovanom dolasku i povratku ne mora se brinuti o stazi, navode iz PK Subra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code