Skoro 300 crnogorskih Moto Djeda Mrazeva posjetilo Dom Mladost u Bijeloj

Skoro 300 crnogorskih Moto Djeda Mrazeva posjetilo Dom Mladost u Bijeloj

3
Podijeli

Iz gotovo svih gradova Crne Gore oko 300 bajkera, obučenih u odijela Djeda Mraza, obradovalo je danas štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, u okviru tradicionalne prednovogodišnje akcije Moto Djeda Mrazovi.

moto-mrazevi-16-2Ispred Doma, kao i u Domu prava praznična atmosfera i jednako uzbuđenje  bajkera i djece  zbog ponovnog susreta.

Picerija i restoran

Djeda Mrazevi na motorima krenuli su iz svih krajeva Crne Gore, oko 10 sati, ispred Hard Rock caffea u Podgorici. Tu su se okupili Podgoričani, kao i bajkeri iz sjevernih krajeva. Po izlasku iz tunela Sozina, sastali su se sa primorcima, bajkerima iz Bara i Sutomora.

moto-mrazevi-16-1Velika kolona bajkera bila je svakako interesantna i za mještane, naročito za one u Kamenarima, gdje su se pridružili i motorsiti iz novskog Moto kluba Cruiser. Mnogi  su aparatima i telefonima snimali pripremanje kolone, oblačenje odijela Djeda Mraza, kao i polazak ka Dječijem domu, uz pratnju policijskih kola.

–       Najprije smo imali druženje ispred Doma, koje je potrajalo oko sat i po. Radost i raspoloženje bili su obostrani. Neka od djece imala su želju i da se oprobaju u vožnji na motoru. Nakon toga, kitili smo jelku u holu Doma, visoku tri metra. Bilo je naravno i dosta poklona, a u dogovoru sa organizatorima akcije, djeci su obezbijeđene gojzerice i trenerke, između ostalog, dok su od kompanije Voli dobili poklon paketiće sa slatkišima, kazao je za Radio Jadran, direktor Doma, Vladimir Delić.

moto-mrazevi-16-3On je podsjetio da je edukativni cilj ove kampanje podizanje svijesti javnosti da se uvijek i svuda mora pomagati onima koji su uskraćeni za najosnovnije, kako bi se na taj način podsticala humanost i podizala društvena odgovornost.

Akciju Moto Djeda Mrazovi sedmi put je organizovalo udruženje bajkera No limit bikers, u saradnji sa Hard Rock Caffeom iz Podgorice.

3 Komentari

  1. Za Opi-ja: Svi koji su vidjeli defile motorima mogu potvrditi da niko od motorista nije “letio na točkovima”niti pravio buku; naprotiv – vozili su čak i ispod ograničenja, u koloni i bez preticanja. Takođe, niko nije vozio djecu na motorima; jedva su svi uspjeli i da se parkiraju koliko ih je bilo, ali su, naravno, dozvolili onima koji su htjeli da se, uz njihovu i pomoć vaspitača, popnu na motor, družili se sa njima i oblačili im svoja odjela Djeda Mrazova. To što nazivaš glupošću akciju u kojoj je novčanim prilozima učestvovalo 77 bajkera i 10 moto klubova iz čitave Crne Gore, kao i 8 sponzora, koji su djeci lišenoj roditeljskog staranja uljepšali predstojeće praznike, uručili novogodišnje paketiće i, u dogovoru sa rukovodstvom ustanove, trenerke i obuću, najbolje govori o tvom mentalnom sklopu. Za Anonymous-a: složićeš se je akcija “Moto Djeda Mrazovi” vezana na Novu godinu, mada nije nimalo lako voziti motor zimi, pogotovo onima koji su potegli sa sjevera da bi obradovali štićenike doma, kojima je to poseban doživljaj. Slažem se da ih se treba sjetiti i mimo “namjenskih” datuma, i znam da to mnogi od njih inače rade, samo što to ne daju uvijek u medije. Radiju Jadran HVALA, što je ispratio ovu lijepu akciju, a komentatorima koji znaju i mogu bolje od bajkera poručujem – izvolite, dajte primjer – učinite i vi neko dobro djelo; od nas ćete dobiti samo riječi hvale i podršku.

Ostavite komentar

*

code