Skoro 500 mališana na III Dječijoj olimpijadi u Igalu

Skoro 500 mališana na III Dječijoj olimpijadi u Igalu

1
Podijeli

Međunarodna dječija Olimpijada školica sporta, koju 3. put u Herceg Novom organizuje univerzalna školica sporta “Jump”, najavljena je za nedjelju, 20. novembra u Sportskom centru u Igalu. Manifestaciju će otvoriti dekan Fakulteta fizičke kulture iz Nikšića, doc. dr Stevo Popović, u 10 časova.

druga djecija olimpijada 2Predsjednik univerzalne školice sporta “Jump”, Milutin Govedarica kazao je da će ova Olimpijada okupiti u Herceg Novom oko 480 mališana iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske.

Picerija i restoran

– Imamo goste iz Bola, sa ostrva Brač, iz Splita, Mostara, Subotice. Njih 280 dolazi na noćenje 19. novembra, u hotel Lighthouse, a 20. novembra na Olimpijadu dolaze još učesnici iz Nikšića, Podgorice, Kotora, Bara i Petrovca – naveo je Govedarica.

Angažovano je i 18 profesora fizičkog vaspitanja iz Opštine Herceg Novi, 6 zapisničara i troje sudija. Biće prisutno i 20 volontera, kao i roditelja  djece članova školice sporta “Jump”, koji će pomagati u realizaciji Dječije Olimpijade.

Djeca će se takmičiti u tri vrste igara: sprint na 60 metara, trčanje četvoronoške oko čunjeva i poligon spretnosti, a biće podjeljena po uzrastu i polu.

– Imamo pehar za najbolju ekipu, kao i pehare za najbolje takmičare, koji osvoje sve tri zlatne medalje u svojoj kategoriji – kazao je Govedarica.

Školica sporta “Jump” sarađuje sa mostarskom školicom “Sport talent”, pa će direktor te školice, Mario Glibić dovesti čak 69 mališana iz sekcija fudbala i košarke, koji će u subotu odigrati nekoliko revijalnih košarkaških i fudbalskih utakimca.

– Oni će u subotu, u 13 časova, odmjeriti snage sa školom fudbala “Manda” u balon sali u Meljinama i sa košarkaškim klubom “As” u 13 i 30 u OŠ “Milan Vuković”  odigraće dvije-tri utakmice – najavio je Govedarica. On očekuje da školica sporta “Jump” u budućnosti nastavi ozbiljniju saradnju sa mostarskom školom sporta.

 

1 komentar

Ostavite komentar

*

code