Početna Društvo Skupovi podrške osoblju za opstanak Bolnice Meljine

Skupovi podrške osoblju za opstanak Bolnice Meljine

9

Ni petog dana od početka protesta upozorenja, u Sindikatu i menadžmentu Opšte bolnice Meljine nijesu dobili zvaničan odgovor iz Vlade, resornog Ministarstva i Atlas grupe za hitan prijem i dogovor da se Bolnica, do rješenja sudskog spora o raskidu kuporodajnog ugovora, uključi u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Radnici su se i jutros okupili ispred Zavoda za rehabilitaciju, na pola sata prekidajući posao, mirno ukazujući da je stanje u Bolnici alarmantno, ali da još nisu izgubili nadu da će nadležni reagovati na pravi način.

U međuvremenu, najavljena su dva skupa podrške osoblju Bolnice. Grupa građana “Spasimo Bolnicu Meljine”, je preko FB mreže, najavila okupljanje u krugu Bolnice, za nedjelju 22.jula u 19 časova.

Takođe, Udruženje penzionera Herceg Novog, koje ima 6500 članova, danas je prijavilo Centru bezbjednosti skup podrške u Parku Boka.

– Biće to nestranački skup, u iduću subotu 28.jula, u 10 časova shodno zaključcima sa  Skupštine penzionera za ospstanak Bolnice i rad kolektiva. Bolnica sada ima samo 12 specijalista,  ako jedan napusti kolektiv, ugasiće se. A to ne smijemo da dozvolimo – kaže nam predsjednik hercegnovskih penzionera, Aleksandar Aco Radulović.

Na skupu će govoriti bivši radnici i penzioneri Bolnice, prim.dr Vito Vujnović i prim, dr Đuro Musić. Uputili su i poziv menadžmentu Bolnice da odredi predstavnika koji će se obratiti penzionerimai građanima. Takođe, prema riječima Radulovića, pozvali su i  predsjednika Opštine, Stevana Katića, da progovori o situacji i rješenju za ovu ustanovu.

– Zalažemo se za opstanak Bolnice i rješenje njenog statusa prije završetka sudskog spora koji vodi Vlada sa Atlas grupom. Radnici moraju imati redovne plate i druge naknade, sigurnu egzistenciju, kao preduslov za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge, kazao je Radulović.

Na skup podrške u subotu, 28.jula, u Parku Boka, u 10 h,  poziva penzionere, članove njihovih porodica i građane.

9 Komentari

 1. Nikad se nisam srela sa ljubaznijim osobljem,pocev od doktora,sestara,babica i higijenicarke,a da pritom ne primaju redovnu platu. Sramota za drzavu,da jedina zdravstvena ustanova,koja pokriva veliki deo primorja,tako propada. Velika podrska za celu bolnicu,a najvise za odeljenje ginekologije koja je divna?

  4
  2
 2. Svi gradjami sve političke partije izadjite na zakazane skupove podrške uposlenika bolnice Meljine izadjite da bolnica opstane treba svim nama

  10
  2
 3. Problem je u Podgorici kod onih koji drze vlast i njhovog prijatelja vlasnika Atlas grupe.”Smrtna presuda” je izrecena bez procesa,a vi znate ko tuzi i ko ujedno sudi!

  15
  2
 4. Nije pitanje Katić i politika ovo je opšti interes svakog gradjanina Herceg Novog , ja sam nedavno bio u prilici da smjestim tamo Majku i preminula je a nije u Meljinama shvatite ljudi da vam do Podgorice treba sada od 3 do 4 sata a zimi 2:30 šta god da vam se desi dok uzmete papire i krenete gore kasno vam je …. ovo je potreba porodiliste hirurgija interno odeljenje bez toga se ne moze pomisliti život u Herceg Novom… spasite bolnicu i još koi život gradjani Novoga sve je na nama bez Politike …

  34
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code