SKUPŠTINA BEZ OPOZICIJE: NIJESU JOJ VAŽNI EKONOMSKI RAZLOZI ZA REFINANSIRANJE DUGA

SKUPŠTINA BEZ OPOZICIJE: NIJESU JOJ VAŽNI EKONOMSKI RAZLOZI ZA REFINANSIRANJE DUGA

87
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

so hn 290515Kako bi opština Herceg Novi uspjela da do ponedjeljka obavi kreditno zaduženje od milion eura kod CKB banke, radi refinansiranja dugova kod NLB banke, odbornici lokalnog parlamenta, bez prisustva opozicije usvojili su izmjenju odluku o zaduživanju koja je donesena 1. aprila.

Naime, na predlog Vlade, koja je odobrila zaduženje od milion eura, opština će se na iznos od 603 000 eura zadužiti na 3 godine, a preostali iznos na 12 mjeseci sa kamatom od 5 %.
Prema pojašnjenju predsjednika Skupštine, Andrije Radmana ovo je bio i razlog za hitno sazivanje 9. redovne sjednice, jer je CKB banka tražila izmjene tehničke prirode.
Prema riječima Milovana Baždara (PZP), koji je kao jedini opozicionar ostao, pa napustio zasjedanje, ovakav način sazivanja sjednica je postala neprimjerena praksa. On smatra i da dugoročna zaduženja nisu dobra.
Iz kluba odbornika DPS-a reagovali su, Gordana Rajević, Zoran Kovačević, Zoran Bošnjak, kao i Andrija Radman. Hitna zasjedanja potrebna su kako bi se u hodu rješavali problemi koje im je ostavila prethodna vlast i ukazuju na veliku aktivnost Skupštine, ocijenio je Radman.
Opozicija nakon 14 godina drži slovo iz daljine o tome kako mi treba da radimo svoj posao. Tačno je da su u ovom periodu prihodi manji nego prošle godine, ali to je zbog dugova koje ste nam ostavili. Mi ne uzimamo novac unaprijed kao što ste vi to radili. I vlast ste vršili iz daljine – poručio je Radman opoziciji.

Picerija i restoran

Protivljenje nečemu, ali bez predloga rješnja po Kovačeviću nije svrsishodno i neshvatljivo je da opozicija nema sluha za ekonomske razloge refinansiranja kredita kojeg su oni podigli po nepovoljnim uslovima.
– Dug koji ste vi ostavili mi sada uz pomoć banke po povoljnim uslovima, uz odobrenje Vlade rješavamo – podsjetio je on.
Zoran Bošnjak zatražio je da menadžment opštine izađe u javnost sa presjekom stanja finansija od 1. februara kako bi se tačno znalo šta su zatekli stupajući na vlast, kao i tačan iznos koji je stara vlast avansno uzeli za građevinske dozvole, a nisu ih izadli.
Radman je rekao da će to uraditi čim se završi stručna revizija.
Odbornici su sa 19 glasova za usvojili kreditno zaduženje od milion kao i izmjenu odluke o opterećenju imovine hipotekom. Riječ je o hotelu u kompleksu Sportskog centra Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code