Skupština jedino nadležna da tumači sopstvenu odluku o dva stana za novsko...

Skupština jedino nadležna da tumači sopstvenu odluku o dva stana za novsko pravosuđe

7
Podijeli

Skupštinski Odbor za Statut i propise utvrdio je dva zaključka, povodom inicijative predsjednice Osnovnog suda Herecg Novi, Zorice Dabetić, da se na vanrednom zasjedanju  Skupštine odredi kome su namijenjena dva stana u nedavnoj raspodjeli na Toploj II.

Kako nezvanično saznajemo, prvi zaključak je da Opština Herceg Novi još nije ušla u ugovorni odnos kako bi dala 200 hiljada eura, odnosno nije ispunjen uslov da se na Opštinu prenesu dvije parcele. Što znači, Opština i dalje nije aktivan učesnik  procesa raspodijele stanova na Toploj 2, da bi mogla ulaziti u detalje.

Picerija i restoran

Drugi zaključak je da pravosuđe samo unutar sebe treba da definiše kome treba da pripadnu stanovi. Međutim, kako kaže izvor Radija Jadran, budući da je Skupština donijela odluku o raspodjeli, jedina je isključivo nadležna da tumači svoju odluku, tako da će se vrlo vjerovatno inicijativa Suda naći pred odbornicima.

Posljednjom raspodjelom stanova za državne  službenike i namještenike na Toploj II, predviđena su, po ranijoj skupštinskoj odluci i dva stana za pravosuđe. Međutim, nije jasno kome se dodijeljuju: Osnovnom sudu, Osnovnom državnom tužilaštvu, ili Sudu za prekršaje. Stoga je predsjendica Osnovog suda Zorica Dabetić tražila da se Skupština odredi na koga  se odnose ta dva stana namijenjena pravosuđu.

Komentar smo zatražili i od predsjednika Odbora, Mirka Džuovića, koji je vodio sjednicu Odbora, ali nas je on SMS-om informisao da je “na putu i nije u mogućnosti da se javi”.

7 Komentari

 1. Ma što pričate ,ođe se Opština saoreklamira, a pare nije dala, još nema odluke o kreditnom zadušenju od 200 hiljada eura da bi pomogla adaptaciju stanlova…prema tome , što je to učinila za prosvjetum, sudstvo, policiju??????

  1
  1
  • Opet laicki: O predmetnim stanovima nije odlucivao ni ministar, a jos manje Mica.
   Stanovi su bili dio stecajne mase, koja je u aranzmanu Stecajne uprave kroz ugovorni odnos sa Sindikatom radnika prosvete, uz participaciju Opstine u dijelu zavrsnih radova, te kroz oslobadjanja od dijela komunalnih obaveza; sa kreditnom linijom izmedju CKB i kupaca stanova realizovan i pravno definisan.

   4
   3
 2. Juce sam napisao-Opstina HN nema pravo radpolaganja sa tim stanovima-jasno kao dan.
  Takodje, i kada Opstina stupi u ugovorni odnos o preyzimanju dvije parcele /kao kompezacija za ulozenih cca 200.000 e/ ni to ne mijenja pravni status tih stanova.
  Ovo pitanje se drukcije pravno rjesava. /samo sa nosicem prava raspolaganja /.
  Skupstina Opstine moze tumaciti svoje Odluke-o kej, ali “dodjeljivati” tj. moze samo onoliko prava sa koliko raspolaze./u ovom slucaju nista/.

 3. Putuj igumane! Kada si na vrijeme preletio u Demokrate, zakučio tri, četiri funkcije, sta te briga. Imas i pravo. Šta ćeš nego putovati.

  25
  1

Ostavite komentar

*

code