Skupština nije bila danas, ali sjutra će

Skupština nije bila danas, ali sjutra će

3666
60
Podijeli

Bez kvoruma, 16 odbornika opozicije u Herceg Novom, danas nije uspjelo da održi sazvanu Skupštinu i izabere predsjednicu lokalnog parlamenta Ljiljanu Bojanić.

Kako je obrazložio prdsjedavajući, Blago Radanović iz Građanskog saveza, Skupština se odlaže na zahtjev odborničkog kluba Izbor. On je najavio da će zasjedanje biti održano sjutra u isto vrijeme, a kada bude izabrana predsjednica, onda će u nastavku 25 redovne sjednice biti usvojena odluka o budžetu za ovu godinu.

Picerija i restoran

Na pitanje zašto je Izbor prolongirao sjednicu za sjutra, odbornoca te građanske liste, Nataša Martić, kazala je da je jedini razlog što danas nije mogao da prisustvuje njihov predsjednik Dušan Radović Krušo.

Inače, na današnju Skupštini nijesu došli 13 odbornika DPS-a, dva SDP-a, jedan odbornik URE i dva odbornika Izbora, pored Radovića i Željko Vavić (koji je na putu).

 Ministarstvo upozorilo dva puta

U dva navarta je Ministarstvo javne uprave dalo identično upozorenje odbornicima lokalnog parlamenta u Herceg Novom. Prvi put mišljenje je tražio potpredsjednik Opštine, Dragan Janković i ono je dostavljeno odbornicima kada su sazivali sjednicu po hitnom postupku. Drugi put na zahtjev Građanskog saveza, uoči današnje vanredne sjednice Skupštine, iz Ministarstva su opet jasno kazali da je  ovakvo sazivanje i zasijedanje  SO suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi.

Ukoliko se ono desi sjednica će biti nelegalna i nelegitimna. Prema tome, naglasili su, da će se svaku odluku donijetu na ovakvim zasijedanjima tretirati nelegitimnom.

60 Komentari

 1. #Demokrata
  Molim da se u rasporedu funkcija ne preskoci Pestorić.
  Moj predlog
  Katić – predsednik
  Bendzo – predsednik skupštine
  Pestoric – glavni administrator
  Seferovic – načelnik urbanizma
  Pajo – sve ostalo
  A da, cujem i da se Komar i Bigovic muvaju tuda negde, u plitkoj vodi, pri površini. Svi u front da front konacno izađe na čistac. Što će Srbima evolucija, samo revolucija!Demokratski!

  3
  5
 2. Herceg Novi,lako biste vi skinuli DPS sa vlasti da je samo to vas cilj,ali poziv u kome se pominje nacija ne vodi nikoga u dobro,mnogo više pameti treba da bi se nadmudrili neki kojih ima u DPS-u.

 3. Kako ovo tužno i bijedno izgleda. Normalno, uvijek tako i treba da izgleda kada se radi na vrat na nos i nekome za inat i mimo propisa. Jadan ovaj narod ko nam se nudi kao spasilac. Ali vas je DRK postrojio fenomenalno!
  Uzdam se u dostojanstvo bivšeg poslanika, opozicionara, Obrada… Nije mali i nije glup da dopusti da ga neko ko ga je godinama vrijeđao, sad još vuče za nos. A Gradjanskom savezu… nemam komentara.

  8
  3
 4. Jao samo da se DPS makne sa vlasti,a kako cemo poslijee nije bitno snacemo se. Nove mlade ljude kao sto su Katic treba postavljat!!!! Mladost-mudrost!!!

  10
  29
 5. Sutra kad dodje Dusko, Seferovic nebi trebo doc na skupstinu. Pokazite da niste DPS, da ne moze Dusko da vas z….!!!! Nismo gutali suzavac da nas Dusko z….. Seferovica za nosioca liste!!!!!

  10
  16
 6. Preletači iz bivšeg SNPa su takav smijeh da ovo nema niđe. Ova kampanja obećava 😀 Bar smijeha neće faliti.
  Prepoznali smo vaaas 😀

  22
  4
 7. Za gutača:Nije pristojno nabrajati imena a sam se ne prestaviti.Nešto te boli, strah od sebe sama je neizliječiv.Mesijanstvo je takođe neizliječivo.Da nije društvenih mreža bio bi hospitalizovan.U bolnici ima puno Napoleona…Žukova…Ruzvelta i inih.

  11
  7
 8. Vratite nam Rostovica , Sabanovica i Vajagica , dok su oni bili stanje je bilo isto , ali se znalo ciji je ovo grad i ko su ovdje domacini ! Kakav park nezavisnosti i proslave 21. maja, sramota , sramota , sramota … Vratite nase ljude na pozicije , da se zna ko kosi a ko vodu nosi… 07. maja cemo skinuti ono rugla s Forte Mara i postavit ono sto treba tamo da se vijori !!!!!!!

  20
  41
 9. Jako je bitno sutra da skinemo DPS sa vlasti , svi zajedno , jedinstveno , pa cemo se na izbore borit za svoje glasove. Sada nema primarnijeg cilja sem da DPS maknemo iz vlasti. Ajmo SRBI bez straha , probudite se !

  31
  32
 10. Nema sjednice jer nema Dusana Radovica? On je zakupio ovaj grad?! Dragi Novljani i Novljanke, pazite dobro sta cete da radite na ovim izborima! Opozicija ne moze da sazove skupstinu a kamoli da vam vodi grad! I sami znate ko ce vas voditi sigurnim korakom!

  33
  24
 11. @ Zoki
  Zoki, jesi li ti jutros jeo kakve bunjike ili pusio nesto sto se ne smije?
  Pricas pricu kao da smo se svi jutros probudili iz kome pa ne znamo nista o ovim likovima koje spominjes.

  21
  6
 12. Mlade školovane Demokrate?
  Katiću? Jesi to ti? Hahahahahha
  e ko vas ne zna… Ne mažite oči ovom narodu. sakriveni iza nasmijanih lica nekih podgoričkih klinaca, kamufliraju se penzionisani SNP-ovci, promijenili 100 partija pa se pokušavaju uklopiti u ove Zepter crvene kravate.

  49
  9
 13. Za Zokjia@
  Demokrate – Preletačevići bi sa svojim ranijim iskustvom svima pokazali kako se radi ;). Džuović -SNP, Katić – PZP, Zarić – PZP….ko zna ko će im se od preletačevića još pridružiti u nadi da će se bolje pozicionirati nego što su u svojoj stranci.

  43
  9
 14. Neko,Zoki, kako ste se uplasili od Bečića i Demokrata da na ovu vijest o skupstini njih komentarisete.Napraviće ljudi rezultat sasvim zasluženo koliko rade i neka im je srećna pobjeda u Novom nakon Budve i Kotora!

  16
  16
 15. Jedino su SDP i Ura na vrijeme shvatili da nema zezanja sa nelegalnom Skupštinom i nema vremena za kampanju ako se budu iscrpljivali sa podijeljenom opozicijom i podijeljenim DPS-om!Ostali neka se batrgaju koliko hoće,neka slušaju Blažiće i Maziće,ali MInistasrtvo ima ingerencije da reaguje ako nešto urade naopako.

  20
  16
 16. Seferovica za predsjednika Skupstine! I za predsjednika Opstine. Sve Seferovica. Paja jedino za gl.administratora, ostalo sve Seferovica. Front je najjaci, pa treba Seferovic da bude na svim funkcijama. Ne mogu oni koji nisu najjaci da imaju funkcije, nego samo Seferovic. Jedino Paja za administratora i to je to. Ostalima nista jer Front je najjaci!

  25
  26
 17. Štata što ovdje ne mogu biti prisutne Demokrate. Da pokažu i DPSu i opoziciji šta je politika. Mladi školovani ljudi, iskusni a novi u politici poput Katića, Zarića, Džuovica, Krivokapica bi znali kako reagovati. Uostalom za grad bi najbolja bila koalicija DPS-Demokrate. Imaju isti program, na lokalu prosperitet i razvoj grada, na državnom nivou jaka ekonomska država, EU, NATO…

  13
  56
 18. Ko još ima vremena za ovo kada su svi zauzeti oko dolaska Bečića koji kupi glasove za svoju buduću funkciju gradonačelnika Herceg Novog… Bečiću ko će od tvojih preletača koji mjenjaju po 3 partije na godišnjem nivou biti na predsjedničkim, potpredsjedničkim i na ostalim vrhovnim funkcijama?

  43
  6
 19. Sto je Gradjanskom savezu ovo sad trebalo? Od silnogaa postenja ovako da se valjaju po prasini pred istim Duskom koji ih je isponizavao onako odveatno.
  Pali ste marodu u ocima. Bas tuzno.

  35
  9
 20. Opozicija (sada skupštinska vecina) lošim potezima radi u korist dps-a. Kamo bi sutra vodili grad? Isto kao i ovi do sada, nadmudrivanjem?

  34
  11
 21. Ovo prelazi svaku mjeru , opozicija je opasno pocela da zaj.bava gradjane Herceg Novog … Ucutali se Koknjevic i Novska lista , igraju kako Dule kaze . Gradjanski savez djeluje po naprijed napisanom scenariju , nikad se nisu ni rastali od Duleta , tek sad sve izlazi na vidjelo . DF i Seferovic sklopili sporazum sa Duskom oko funkcije predsjednika Opstine . SDP i URA izvisili oko funkcija pa bojkotuju opoziciju. Zeljko Vavic trenutno u Institut vidjen ,pa mi nije jasno na kakav je put. Ne zna se ko pije ko placa tj. zna se da gradjani placaju dok oni piju !

  44
  19
 22. Imam dojavu! Da u HN još ima dostojanstvenih odbornika opozicije… Sjutra ćemo viđeti koji su.
  Koji ne dopuštaju da ih jedan šalabajzer tretira kao ličnu imovinu.
  I to uglednih odbornika, nekadašnjih poslanika. I kapu im skidam do poda zbog toga.
  A vi ostali, zdravo da ste. Posebni pozdrav za Građanski savez koji titraju onome koji ih zove Seoski savez. Očigledno je bio u pravu.

  27
  11
 23. За зеленичанку,
  Госпођо Ви мора бити да сте у најмању руку доктор наука,обзиром да себи дајете за право да коментаришете образовања поменуте за Вас у сваком случају господе.Ако не знате не пишите напамет већ што би данашња омладина рекла питај ГУГЛ!!!!

  11
  16
 24. Tuzni gradjanski savez. Cekaju cika duska da odrze sjednicu. Iskreno poštovala sam ih, ali su se srozali u očima. Tuzno i jadno sto trpe Duškove hirove. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvom opozcijom, nisu vrijedni pomena .

  32
  10
 25. Ko pretenduje da nam vodi grad Seferovic, Bazdar i njima slicni skolovanima preostalo da se cude cudu nevidjenom, ova intelektualna grupa srednjoskolaca nemoze da sazove sjednicu mjesec dana. Idite doma jer i ovi sto su vas do sad glasali vise nece.

  38
  15

Ostavite komentar

*

code