Skupština Novog sa vanrednim temama: Gdje će 1000 djece iz Vrtića i...

Skupština Novog sa vanrednim temama: Gdje će 1000 djece iz Vrtića i OŠ Milan Vuković, kako spasiti Bolnicu Meljine?

3401
13
Podijeli

so hn 270516 radmanStanje u herecgnovskim predškolskim i školskim ustanovama je gotovo vanredno, nakon što je Ministarstvo prosvjete zabranilo rad Vrtića na Savini i OŠ Milan Vuković, zbog nestabilnosti terena i oštećenja na zgradama. Bezbjednost djece i zaposlenih je primarna i dok se ne saniraju ili izgrade novi vaspitno-obrazovni prostori od jeseni treba zbrinuti skoro 1000 mališana.

Kako Radio Jadran saznaje, na sjutrašnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine, koja je već dva puta odlagana, vanredno, biće rasprave o stanju predškolskih i školskih ustanova u Herceg Novom. Iz lokalne uprave u saradnji sa resornim Ministarstvom su, kako saznajemo, našli rješenje za rad Vrtića i OŠ Milan Vuković u novoj školskoj godini.

Picerija i restoran

Dio mališana iz Vrtića na Savini koristiće prostor Zadužbine Ukropina u Igalu, gdje je bio Dnevni centar, takođe i prostorije Školskog centra Ivan Goran Kovačić. Osnovcima će ,pak biti prilagođena dva sprata, od 3-5. u bivšoj Upravnoj zgradi Prvoborca u Meljinama, kao i Dom omladine u Starom gradu.

Za očekivati je da sjutra opozicija, ili Izbor , kao dio vladajuće kolacije, predlože neka rješenja i za stanje u Opštoj privatnoj bolnici Meljine. Tim prije što  su iz lokalne uprave 4.jula blokirali račun Bolnici zbog duga za porez na nepokretnosti. Malo je poznato da je u tom trenutku račun Bolnice već bio blokiran na 63 hiljade eura. Kako da Bolnica izađe iz dugova, obezbijedi platu radnicima i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, dok traje proces raskida kupoprodajniog ugovora sa Atlas grupom, velika je enigma pred kojom će se vjerovatno sjutra “slamati” u diskusijama odbornici.

Inače, predloženim dnevnom redom predviđena je rasprava o 14 tačaka. Pored ostalog, tu je  Predlog Odluke o donošenju Urbanističkog projekta „Mimoza Estate“ u Igalu, o utvrđivanju lokacije za rekonstrukciju lokalnog objekta od opšteg interesa – mjesne kapele u Đenovićima, o utvrđivanju lokacije za izgradnju distributivne mreže naponskog nivoa od 10kV “Klinci-Mrkovi”, kao lokalnog objekta od opšteg interesa.

Zanimljiv je i Predlog Odluke o određivanju lokacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa, ruralnog razvoja, turističkog- ruralnog kompleksa „Klub zdravlja i uživanja“ na lokaciji koja se sastoji od katastarske parcele broj 1945/1 K.O. Podi.

Za očekivati je i da odbornici “živnu” na Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku predsjednice opštine Herceg Novi o radnom vremenu, kao i da budu aktivni prilikom drugih tema koje se direktno tiču razvoja grada i  njegovih žitelja.

13 Komentari

 1. Procjenjitelj koji je zatvorio vrtić je odgovorna i stručna osoba,kojoj svaka čast.Mislim da bi se mnogi objekti zatvorili kad bi se svi propisi ispoštovali,a to je jedini način da živimo normalno,koliko toliko sigurno.Mnogo je bolje propisima obezbijediti sigurnost đece,nego mobilnim telefonima u njihovim torbicama na prsima,drage mamice.
  0  0
 2. …o utvrđivanju lokacije za rekonstrukciju.Zaista,besmisleno,ili ja ništa ne razumijem.Uostalom, u Đenoviće nema nikakve kapele,koliko znam.Godinama se samo pričaju prazne price.Svaka nova postavka manipuliše pričom o kapeli,a nije u stanju ni osnovni red da zavede.
  0  0
 3. Bolnica Meljine je prioritet.Rješavanje tog pitanja je od vitalnog interesa za građane, zato odbornici dobro razmislite o ovoj temi.Ako se dozvoli zatvaranje bolnice, ovaj grad je više neće imati.Sudbine i vaših porodica su u pitanju, a jedan spašen život više vrijedi nego cijela Bolnica. U pamet se odbornici!
  0  0
 4. Zabrana rada vrtića je pretjerana. Da, pala je jedna nastrešnica. Procjenitelj, da ne bi preuzeo ni minimum odgovornosti, procjenio da se zatvori. A uzrok pada nastrešnice je pogrešno armiranje i nista više. Sa malo sredstava se može preduprediti nešto slično na drugim djelovima objekta, uz normalan rad vrtića i malo buke od mješalice.
  0  0
 5. Bolnica treba da raskine sa Atlas grupom, da se Kneževiću vlasniku Atlasa oduzme druga imovina u vrijednosti hipoteke kredita koji je podigao na racu račun bolnice i kredit izimiri prodajom i daju plate zaposlenima a onda oprezno s budućim vlasnicima.
  0  0

Ostavite komentar

*

code