Skupština: Produžiti građevinsku ili ljetnju sezonu?

Skupština: Produžiti građevinsku ili ljetnju sezonu?

3225
14
Podijeli

so hn 070616Zabrana gradnje u ljetnjem periodu, od 15. juna do 15. septembra, definisana predloženom odlukom koju su sa amandmanima usvojili  odbornici u hercegnovskoj Skupštini, izazvala je veliku polemiku. Amandman Slobodana Radovića Kruša (DPS) da se dozvoli građevinskim firmama u zaleđu (400 m vazdušne linije sjeverno od magistrale, odnosno prve zone i na poluostrvu Luštica) da rade tokom ljeta isprovocirala je opozicione odbornike Obrada Gojkovića, Danijelu Đurović, Mirka Mustura, Milovana Baždara i Žaklinu Babović. Oni su na ovom zasjedanju dali prilično konstruktivne predloge i za razliku od prethodnih prvi put dali novi ton Skupštini, bez uvreda i politikanstva.

Slobodan Radović smatra da je dozvoljena gradnja u drugoj zoni u opštem interesu. Takva odluka bi bila čak i rigoroznija od prethodne. Građevinske kompanije gube i po tri mjeseca zimi zbog lošeg vremena i treba im dozvoliti da rade, ako ne ugrožavaju turističku sezonu. Radović ne dovodi u pitanje činjenicu da je turistička sezona prioritet. Predlažio je da se od 1. jula do 1. oktobra građevinski radovi u zaleđu mogu odvijati sa pauzom od 15 do 18 i od 22 h do 7 ujutru.

Picerija i restoran

Oštro mu je zamjerio na tome nezavisni odbornik Obrad Gojković, uz tvrdnju da se Slobodan Radović javlja za riječ samo kada treba da zaštiti svoj biznis u ugostiteljstvu i građevinarstvu.

“Da li vas tangiraju neki drugi problemi građana i privrednika u Opštini? Kao turistički radnik znate da bi građevinska operativa na ulicama napravila još veći saobraćaj” – poručio je Gojković.

Uslijedile su međusobne optužbe, Radovića da Gojković zloupotrebljava govornicu, da nikada nije ništa radio u privredi već da se samo bavi političkim reklamiranjem, a onda i Gojkovića da Radović i odbornici DPS-a diskutuju samo kada su lično zainteresovani za neke odluke.

Iz opozicije su mišljenja da turističku sezonu treba produžiti u svim zonama, pa je Danijela Đurović (SNP) predložila amandman da se zabrani prometovanje građevinskih mašina i kamiona sa rasutim teretom, osim  komualnih službi, magistralom i prilazima magistrali od 15. juna do 15. septembra.

Nakon pauze njen amandman nije prošao, ali jeste predložena Odluka sa korigovanim amandmanom Slobodana Radovića. To znači da se zabrana građevnskih radova u ljetnoj sezoni neće odnositi na drugu zonu, iznad magistrale i na poluostrvo Luštica.

14 Komentari

 1. Sezona radova je neprekidna i ne treba je ni kratiti,ni produžavati,o čemu to vi,sreća je kad se radi,a turizam ćemo kasnije kad škole za to završimo.
  0  0
 2. slucajno sam stanovnik naselja cija je ulica betonirana donacijom firme “Kruso”, mozda bi bilo lijepo bar neko da kaze hvala. Toliko od mene.
  0  0
 3. Na toploj tri,kamioni i mikseri Krusa unistili su beton i ulicu.Rekao je prije 4 godine da ce sve popraviti kada zavrse poslove.Poslovi su odavno zavrseni,a put sve gori.Opet ce opstina sve da plati!!!!
  0  0
 4. Đurovićka je bila na vlast, i to se doooobro pitala, imala je kad skratit građevinsku sezonu. Pa što tada nije skratila, no sad oće da nam pravi štetu po gradu, i po gradskim prihodima. Pa da poslije kaže: Vidi ih, nijesu ništa učinili!
  0  0
 5. Obrad ne može da razumije Sloba,jer nije nikad radio fizički i stvarni rad.Slobo je zalutao malo ali ćuti i snalazi se.Što sve može da prećuti,ne mogu da vjerujem.Mogu i ja ako mi se dobro plati.
  0  0
 6. Sanja mila,kako si ti dobra,a đe radiš? Mi gore se osjećamo kao druga klasa, a oni duž rivijere kao zadnja,iz mnogo razloga. Prva klasa sjedi u gradski ili preko puta i donosi važne odluke.
  0  0
 7. Za “Sanja” – Kapitalnih projekata u HN opstini nema osim Porto Novi, a za njih su se investitori i izvodjaci radova dogovorili oko dinamike radova u turistickoj sezoni. Sledeci projekt je izgradnja kanalizacije, koja se izvodi na pjenu od mora. Vi “Sanja”, kao sto vam i samo ime kaze, samo sanjate o S. Krusu, jer je na vlasti. Podrzavali bi vi i Njunja, da je na vlasti trenutno.
  0  0
 8. Ne interesuju me gdje ce covijek da gradi ili radi.Kakve veze ima koja je zona kada imamo samo jednu saobracajnicu.Jos jedna navlakacka prica kao da smo svi u Novome potpuno debilni.Kuda ce ti kamioni da se krecu? Boze sacuvaj ! Da li je moguce da cemo i ovo svi zajedno progutati i nastaviti da trpimo ovakve odluke.Neka nam je Bog u pomoc.
  0  0
 9. Svima nama bi bilo normalno da se produzi ljetna sezona, ali vidite i sami, da bez hotela visoke kategorije necemo odrzati ni proslogodisnji nivo. Moramo oslusnuti potrebe velikih investitora koji trenutno grade u Novom, ne smijemo dozvoliti da njihovi objekti ostanu nezavrseni, jer izvodjaci imaju dogovorene rokove. Sigurno ce se naci neko rjesenje da ne trpi niti ljetna, niti gradjevinska sezona, samo malo dobre volje
  0  0
 10. A jesu li Krusove (Slobove – jer mi tih Krusa imamo vise u izvrsnoj vlasti opstine HN) drobilice kamena i betonijerka u prvoj (turistickoj) ili drugoj (gradjevinskoj) zoni? Zakljucujem da je kamenolom u trecoj zoni dje ne smeta turistima i gradjevincima! Blago nama dok su nam ovi vlast, a oni drugi opozicija
  0  0
 11. Sreća pa ovi nisu s amandmanima bili tu prije 7, 8 godina, bili bi gori od Budve u građevinskom i rovokopačkom smislu. ‘alo, sezona je počela, čime se bavite? Postoje li javni interesi ili samo privatni?
  0  0

Ostavite komentar

*

code