Skupština PVK Jadran: Priznanja počasnim članovima i novi Statut

Skupština PVK Jadran: Priznanja počasnim članovima i novi Statut

0
Podijeli

Počasnim članovima PVK Jadran, po jednoglasnom predlogu Skupštine i na osnovu novog Statuta, koji je u detelje opisao priznanja koje klub može da uručni, proglašene su legendarne plivačice i osvajačice državnog prvenstva u plivanju 1958 godine: Melanija Andrić Erdevički, Natalija Bajković Vukotić, Tia Čamdžić, Zagorka Golubin Mikić, Ljiljana Stanišić Zloković.

Takođe su nagrađeni priznanjem počasnog člana kluba vaterpolisti rođeni zaključno sa 1950 godinom: Boris Čukvas, Slobodan Pura Uljarević, Ratomir Pajo Pavlović, Dejan Dabović, Rajko Brajović, te Lazar Buco Ćorović, koji je punih 27 godina prisutan u rukovodećim organima kluba.

Picerija i restoran

Novi Statut kluba predviđa priznanja: zaslužni član kluba, počasni član kluba i počasni Predsjednik kluba.

Predsjednik Skupštine, Boro Mračević je informisao članove sinoćnje Skupštine da je u proučavanju arhiva kluba došao do dokumentacije da su plivačke aktivnosti počele 1922. godine, u okviru VJK Jadran, te da treba razmišljati da se na nekoj narednoj Skupštini pokrene inicijativa za izmjenu godine osnivanja, sa 1926. na 1922. Jer, za to postoji i adekvatna dokumentacija.

Kako je saopšteno, redovna sjednica Skupštine kluba sazvana je radi prilagođavanja akata kluba novom Zakonu o sportu, kako bi skladno obavezama, na vrijeme predali dokumentaciju neophodnu za prilagođavanje sportske organizacije ovom Zakonu. Rok ističe za nepunih 15 dana.

Na Skupštini je donesen novi Statut kluba, prema instrukcijama Ministarstva sporta, a po novom Zakonu. Pored zakonskih obaveza, u samom Satutu su razrađeni kriterijumi i mehanizmi za širenje broja osnivača kluba, kako fizičkim, tako i pravnim licima, prije svega Opštinu Herceg Novi. U novom Statutu, što je jako važno, implementirani su mehanizmi zaštite imovine kluba, te rigorozna ograničenja osnivačima kluba.

Po novom Statutu Upravni odbor kluba broji 7 članova. Novi Zakon je propisao da jedan član UO mora biti aktivan sportista kluba. Statutom je propisano da dva člana mogu biti predstavnici lokalne uprave – Opštine Herceg Novi. Na Skupštini je izabran UO kluba u sastavu: dr Đuro Marić – predsjednik, te Boris Zloković, Čedo Popović, Ranko Jovović i Vlado Popadić (vaterpolista 1. vaterpolo ekipe). Ostala su upražnjena dva mjesta za predstavnike lokalne uprave.

U sastavljanju UO vodilo se računa o najboljim interesima kluba, te je UO sastavljen po principu 2 člana kontinuiteta rukovodstva, 2 predstavnika privrede, 2 predstavnika lokalne uprave i jedan aktivan sportista. Za predsjednika i potpredsjednika Skupštine reizabrani su Boro Mračević i Predrag Bato Stanišić.

Jednoglasno su usvojeni izvještaji Predsjednika i direktora kluba o radu upravnog odbora i takmičarskim aktivnostima. Usvojen je novi poslovnik o radu Skupštine, kao i potvrđena odluka o zastavi i himni kluba.

Nema komentara