Skupštinska služba šalje materijale za sjednicu koju saziva nova većina u novskom...

Skupštinska služba šalje materijale za sjednicu koju saziva nova većina u novskom parlamentu

13
Podijeli

Hercegnovski odbornici opozicije, koja odnedavno čini skupštinsku većinu, podnijeli su jutros novi zahtjev skupštinskoj službi za sazivanje sjednice parlamenta za 30.mart, potvrdio je Radiju Jadran sekretar, Milovan Benderać. Potpis je na tu inicijativu stavilo 12 odbornika.

On je kazao da će prema tom zahtjevu materijale za sjednicu proslijediti potpredsjedniku Opštine, Draganu Jankoviću, političkim partijama, odnosno odbornicima  i medijima.

Picerija i restoran

– Imamo obavezu da proslijedimo materijal, jer to traži 1/3 odbornika i to ćemo učiniti – kazao je Benderać.

Podsjetimo da su opozicione partije i ranije tražile hitnu sjednicu Skupštine kako bi imenovale novu predsjednicu Ljiljanu Bojanić, umjesto razriješenog Andrije Radmana iz DPS-a. Međutim, potpredsjednik Skupštine, u funkciji predsjednika Opštine, Dragan Janković, pribavio je mišljenje Ministarstva javne uprave kojim se osporava zakonitost tog postupka.

Skupštinska služba je tada postupila po mišljenju Ministasrtva, upoznala s njim odbornike, pa nije poslala materijale za Skupštinu najavljenu za 20.mart. U međuvremenu se u stručnoj, laičkoj i političkoj javnosti razvila polemika nakon koje su iz skupštinske službe odlučili da, ipak, pošalju pozive za sjednicu koju opocija traži 30. marta.

13 Komentari

 1. Prava predstava pred izlazak na izbore kad se svi pitamo.Ozbiljni odlaze,pametniji popušta,jer maretijarhat počinje ponovo,žene su na sceni,a ne vide ko im iza leđa stoji.

  3
  4
 2. Ne saziva Skupstinu Skupstinska sluzba, nego na zahtjev 1/3 odbornika, na sta imaju pravo kako oni kazu, S. sluzba samo prosledjuje materijale.Citajte tekst.Nego ne znam, sta ce to sve postenoj i dobroj Ljiljani Bojanic.Na to mjesto treba doci neko premazan svim bojama, nekakva aspida, od koje nece niko nista smjeti.Na zalost.

  8
  11
 3. Mi autohtoni kruševički Hrvati glasovat ćemo samo onu oporbenu listu na kojoj bude gospon Bendžo. Bog i Hrvati! Bendžo i oporba!

  22
  7
 4. Nisu znali kako treba ….pa sad gledamo “performans” opozicije kako se docepati fotelje .Ovo bi se moglo pretociti u dramu odnosno komediju…

  9
  12
 5. Bendžo car.
  Bendžo kralj.
  Bendžo prvak u skoku u dalj.

  Doktora pravnih nauka Bendža Preletačevića pod hitno kandidovati za predsjednika opštine Herceg Novi.

  Bendžo je moj idol. Što je više kleveta i laži, Bendžo mi je i miliji i draži.

  26
  9
 6. Vi mislite da mi ne vidimo što radite?
  Igrate se politike, eto to radite! Ovo je apsurd! Koji je cilj? Kao, rješavate sve životne probleme grada i građana 20 dana do izbora? Koga lažete, ne znam samo… Čisto politikantstvo i to ono jeftino, a posebno mi je zabavno gledati DRK-a u ulozi preletača (na zdravlje Belom Preletačeviću, da ko ne pomisli da aludiram na njega).
  Sad će u ovih 20 dana on sve da pozlati, jer nije imao kad ove dvije godine.
  Igrate se politike… Ima i drugih igara, šarenih jaja recimo. Eto brzo Vaskrsa, mogao bi Dule da raskine i ovu novu svoju koaliciju, ima neki fetiš na praznike 😉

  23
  16
 7. E sad da cirkus bude kompletan treba podnijeti krivicnu prijavu zato sto sluzba zakazuje skupstinu. I tako do 2050.kad u gradu niko NE ostane. Bjezimo.

  19
  16

Ostavite komentar

*

code