Škver: Fešta nad feštama

Škver: Fešta nad feštama

9
Podijeli

Škveranska fešta, u okviru 49. Praznika mimoze, uz priganu ribu, vino, pivo, smokve, mimozu, mediteranski melos, nadmašila je sve dosadašnje.

Povorka Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenovići, mažoretke, trombonjeri, klovnovi, jedva su se probijali od vrha mula Gradskom lukom do Škvera.

Picerija i restoran

Toplo i sunčano vrijeme, krcati kafići, Šetalište Pet Danica, svaki pedalj Škvera. Dobri i vječito mladi Exosdusi zabavljali su Novčljane i goste kod bazena Jadran, a klapa Castel Nuovo na ulazu u Gradsku luku.

Žene Baošića, koje imaju iskustva, prigale su i dijelile ribu na dva punkta. Žale što ovako vrijeme nije bilo ove godine na centralnoj pučkoj svečanosti u Kumboru, Đenovićima i Baošićima prije dvije sedmice.

Na škveransku feštu najbrojninji Novljani, ali ima dosta gostiju. Bračni par iz Makedonije, Bogdanka i Panko Namćev, sa unukom Teodorom, dolazili su i ranije na Praznik mimoze. Pričaju da im je ove godine posebno lijepo, vole ovakve fešte, jer je narod veseo.

– Srećni smo što smo dobili grančice mimoze. Šteta što je nema vise – primjećjuju gosti iz Novog Sada.

Grupa Beograđana, koji imaju u Igalu kuću, kažu nam da su došli za suncem, a onda ih je još dočekala i fešta na Škveru. Žale što već sjutra moraju nazad gdje ih čeka puno posla, hladnije vrijeme i ne tako čist vazduh.

Organizatori, Opština i Turistička organizacija, izvršni producent Herceg fest, mogu biti zadovoljni, jer ovo je, kako nam kažu neki posjetioci, fešta nad feštama!

9 Komentari

 1. Kome da je vrati Kusturica, on je kupio i napravio .
  I to je najbolji objekat u gradu. Kad dodjes vidjeces. Ne budi maliciozan novljanin budi gospodin Špiro.

  5
  2
 2. Dežurni hejteri! Bilo je dovoljno ljudi,lijep dan,zabava…više ste dosmrdili sa miniranjem svakog događaja! Ko da nemamo dovoljno svakodnevnih muka,ne može ni jedna fešta proć bez kritike,je li bilo 100 ili 200 ljudi,kilo ili dva ribe. Izvolite onda,mjenjajte nešto,ili mučite!

  22
  4
 3. Pa lijepo baš, da se ljudi malo razvesele. Sreća da je vrijeme poslužilo. Na Škver svaka manifestacija dobro pane i treba ih što više dolje selit. I Kusturica da vrati stanicu, nije mu je tata pravio 🙂

  49
  5

Ostavite komentar

*

code