ŠKVERANI TRAŽILI ZAŠTITU OD BUČNE MUZIKE I MOTORA

ŠKVERANI TRAŽILI ZAŠTITU OD BUČNE MUZIKE I MOTORA

97
0
Podijeli

Stari problem u glavnoj sezoni, buka iz lokala koji imaju “živu muziku” doveo je grupu stanovnika Škvera kod predsjednika Opštine Herceg Novi Dragana Jankovića i načelnika Komunalne policije, Zorana Bijelića.

Po njihovim riječima iako manja nego lani, buka ove godine ipak dolazi iz dva ugostiteljska objekta „Blue fina” i „Stanice”.
Od komunalne policije su zatražili da bude revnosnija na što je načelnik Bijelić rekao da njihovi službenici od 15. jula posebnu pažnju posvećuju upravo ovom problemu. Prošlog vikenda vlasnicima ugostiteljskih objekata na koje se građani žale izrečene su kazne, jer je nivo buke iz njihovih objekata premašio dozvoljenih 65 decibela. Komunalna policija će nastaviti sa kontrolom i kažnjavanjem onih koji ne poštuju propise i ukoliko nekom budu izrečene dvije kazne biće pokrenut postupak o ukidanju rješenja o držanju „žive” muzike.
Najjednostavnije rješenje da bi se suzbila nesnosna buka jeste da se uvedu limitatori, kao u Hrvatskoj, koje treba montirati na izvoru zvuka i ograničiti njegovu jačinu na 65 decibela, kazao je Bijelić.
Predsjednik opštine Dragan Janković je apelovao na građane da se, ukoliko imaju problem, obrate jednom od dvojice dežurnih komunalnih inspektora. Ovog ljeta uvedena su stalna dežurstva u večernjim i noćnim satima na Škveru, Toploj i u Igalu.
Osim na buku iz ugostiteljskih objekata građani su se žalili i na buku motora koji se u kasnim večernjim satima kreću Šetalištem Pet Danica. Prošle godine problem su imali i sa automobilima, a sada su to motori. Bijelić ih je obavjestio da su njihovi inspektori to uočili i da su već, shodno dogovoru sa Koordinacionog tijela za praćenje sezone da prijave svaku nepravilnost iz domena rada MUP-a, podnijeli dvije službene zabilješke o vožnji motora na Šetalištu. Više puta ponovljeni prekršaj može dovesti do oduzimanja motornog vozila.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code