“SLASTI SLAVE” OTVARAJU 19. HAPS

“SLASTI SLAVE” OTVARAJU 19. HAPS

148
0
Podijeli

„Slasti slave”, Gradskog pozorišta Podgorica, u režiji Stefana Sablića, koja je premijerno izvedena 13. marta, osjetiće večeras i hercegnovska publika na otvaranju 19. HAPS-a.

To je komedija rađena po tekstu „Glorious” engleskog pisca Pitera Kviltera o “operskoj divi” koja mnogo voli da pjeva, ali osim toga nema ništa više da ponudi publici, jer arije koje izvodi “paraju” sluh.
U ulozi Florens Foster -Dženkins, najgore pjevačice na svijetu, je i ovoga puta fantastična Dubravka Drakić, a uz nju na sceni su još i Mladen Nelević, Vesna Vujošević, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.
Osim režije, Stefan Sablić potpisuje adaptaciju teksta i izbor muzike. Scenografkinja je Smiljka Šeparović, koreografkinja Slavka Nelević, a kostimograf Aleksandar Noshpal. Muzička saradnica je Mirijana Živković-Kurdadze, a prevod drame potpisuje Teodora Marković.
Kroz istinitu priču o pjevačici koja kupuje naklonost publike novcem i skupim pićima, reditelj je ispričao kako izgleda moderno doba u kojem kič umjetnost sve više nagriza istinske vrijednosti.
– Htjeli smo da napravimo komediju sa puno smijeha u kojoj gledamo realnost kao apsurd, a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda – rekao je o predstavi reditelj, Stefan Sablić.
Predstava u dvorani “Park” počinje u 20.30. Ulaznica 5 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code