Slavica Drobnjak: Knežević treba da snosi odgovornost, jer je Bolnicu Meljine ostavio...

Slavica Drobnjak: Knežević treba da snosi odgovornost, jer je Bolnicu Meljine ostavio na cjedilu, a ne dr Elez

29
Podijeli

U danu kada je kabinet hirurgije u Bolnici Meljine, gdje je predsjednica Sindikata, Slavica Drobnjak, medicinska sestra, bio krcat pacijenata, a stečaj uveden u Meljine kompleks d.o.o, teško je bilo odgovoriti interesovanju medija za stanje u Bolnici, kaže nam Drobnjak.

Kategorično tvrdi da Bolnica Meljine radi nesmetano, te da im novonastala situacija uliva nadu da se njihovi zahtjevi ispunjavaju. Oštro kritikuje odnos vlasnika Atlas grupe, Duška Kneževića, prema Bolnici Meljine i njegovo prebacivanje odgvornosti na izvršnu direktorku, dr Oliveru Elez.
Ona je Radiju Jadran potvrdila da je cjelokupna kvadratura bivše Vojne bolnice 2011. godine podijeljena, pa je 2 trećine pripalo Meljine kompleksu d.o.o, a jedna trećina PZU Opštoj Bolnici Meljine:

Picerija i restoran

– To su dva pravna subjekta. U Bolnici Meljine očekujemo da nam Ministasrtvo zdravlja, odnosno Fond uplati zaostale zarade, da od 1. septembra budemo u sistemu javnog zdravstva. Ne dotiče nas stečaj u Meljine kompleksu d.o.o. To što je stečajni upravnik imao sastanak sa direktorkom dr Oliverom Elez vjerovatno su imali neku primopredaju, jer je ona nekoliko mjeseci bila i direktorka Kompleksa, kada ga je bivši menadžment napustio – navodi Drobnjak.

Ona demantuje jutrošnje navode medija da je dr Elez pokrenula stečaj, jer ona je sve radila na poboljšanju uslova za rad Bolnice Meljine. Saopštenje Atlas grupe u kome navode da će tražiti odgovornost direktorke dr Olivere Elez što ih nije obavijestila o stanju u Bolnici i što je mimo njihovog znanja inicirala stečaj, Slavica Drobnjak komentariše:

– Nema šta da Duško Knežević traži ničiju odgovornost, posebno dr Elez. On je ostavio na cjedilu cijelu Bolnicu Meljine. Bord dirketora ne funkcioniše od 2016. godine. Direktorica Elez nije imala kome da se obrati u Atlas grupi. Sada se odjednom pojavljuju s pričom za medije. Ona je tražila najbolje rješenje za Bolnicu Meljine, za radnike i za dobro grada Herceg Novog. Na svim sastancima u Podgorici tražila je da svi radnici ostanu da rade, da se obnovi kadar, da se izmiruju plate… To što Knežević traži njenu odgvornost, što ćemo s njegovom odgvornošću?! Jer, godinama nije okrenuo glavu na Bolnicu, od 2014. godine, počev od prvog štrajka upozorenja zbog plata – navodi Drobnjak.

Podsjeća da ako je Knežević iz medija saznao za stečaj mogao je isto tako još 2014. saznati od Savjeta za privatizaciju da će krenuti raskid kupoprodajnog ugovora. Za to postoji pismeni dokument i video zapis, tvrdi Drobnjak.

– Na kraju krajeva, Sindikat i direktorica Elez, koja se nije imala kome obratiti, pozivali su gospodina Kneževića mnogo puta na razgovor. Sindikat je od bivšeg Borda direktora potraživao 100 hiljada eura, koje je Atlas grupa trebalo da uplati na račun Bolnice Meljine. Strašno su se začudili otkud tolika cifra. Prema tome, sami su doveli Bolnicu skoro do kraha, ne davajući plate i puštajući da kadar ode – dodaje Drobnjak, uvjerena da je kompletno osoblje, na čelu sa dr Oliverom Elez sve radilo za spas Bolnice, kao institucije koja treba Herceg Novom.

Ponavlja, da ne treba Knežević dovoditi u pitanje bilo čiju odgovornost u Bolnici Meljine, a pri tom ostaviti na cjedilu direktora sa 150 radnika i preko 1000 članova njihovih porodica. Plate su dobijali do sada isključivo zahvaljujući Fondu zdravstva, a ne njegovom desetogodišnjem finansiranju.

– Ne znam gdje je za to vrijeme Knežević uložio 32 miliona. Ne znam koliko je uložio, mogu da kažem samo ono što vidim i što vidite svi – dodaje Drobnjak.

Ipak, poručuje građanima da svaki punkt u Bolnici Meljine radi punom snagom. Zbog povećanja obima posla su čak i mini-proteste upozorenja prekinuli, da bi se savjesno ophodili prema svakom pacijentu i dužnostima.

29 Komentari

 1. Znate li pošto je operacija sa uputom u risanskoj? Znaju svi kojima je neko bio,tako da bi slobodno mogla biti privatna,ali prosto im bilo kad su svi zadovoljni.

 2. Kada je pokrenuta procedura da se privatizuje bolnica u Meljinama, građani HN i njihovi politički predstavnici su pokazali potpunu inertnost i gledali kako jedna priznata medicinska ustanova ide u privatne ruke. Mogli su odmah da se upitaju, zašto se privatizuje samo bolnica “Meljine”, a ni jedna druga u SG. Sama ta činjenica dovoljno je govorila da će kad-tad doći njen opstanak u pitanje, što se na kraju i dogodilo. Građani HN ne smiju dati da se bolnica ugasi, jer im naraštaji neće nikada oprostiti. Tvrdim jer znam da osoblje bolnice radi besprekorno, što mnogi vide, sem naručenih botova.

  30
  6
 3. sram vas bilo botovi koji ste se aktivirali po nalogu i pljujete bolnicu. nemate vi veze sa novljanima, jer novljanin ma kog političkog opredjeljenja bio neće ni u ludilu reć da nam bolnica ne treba. život svih nas i članova naših familija je u nekom trenutku zavisio od ove bolnice i to svi vrlo dobro znamo. ova bolnica za novljane ne znači politiku. ona znači život.

  50
  6
 4. Ljudi se liječi privatno i biraju kvalitet usluga,upute vade uzaludno,izmrškaju ih sestre čim ih vide,tako da je narodu koji se ne bavi politikom potpuno svejedno radi li ta bolnica ili ne.Kad bude na nivou onda če svi stvorit pare za sebe da plate.

  10
  32
 5. Svi bi da budu u sistemu javnog zdravstva ili slično da žive na račun države,a rade onoliko koliko sami sebi odrede.Prošlo je to,nema više.Rad i znanje će samo da se plaćaju.

  14
  10
 6. Bravo Milose
  Ja bih da mi svi ali svi izadjemo na ulicu i “protosak” na PG da nam naprave bolnicu kakvu zasluzujemo. Mislim da kad ima para za ove silne kosarkase po CG ima i za jednu bolnicu.
  Nama ovakva vise ne treba.
  Hrana se nosi na kolicima po citavom krugu odbojenih zgrada.
  Pa zar je to bolnica

  15
  10
 7. Napraviti novu zbradu, jeftinije je. Ovaj kompleks je neuslovan za bolnicu. A i bolje i ljepse bi bilo da se koristi za turisam.
  Npr. Udaljenost labolatorije od intermog odelenja,
  Transport pacijenata sa oselenja na rengen snimanja…
  Davno prevazidjeni uslovi, priznacemo svi.

  17
  21
 8. eliksir mladosti, moram da dodam, bolnica meljine, nije samo bolnica za novljane, to je bolnica i za nas zrenjanince, hvala dr Elez, hvala dr Mavrak, hvala sestri Miri, Tanji, Mariji, lepoj crnoj sestri u roze haljini, spremacici iz vojvodine, kuvarici koja nam je pozajmila solju, portirima sto su mi objasnili kako da se vratim do igala.. hvala za zivot mog supruga!

  41
  3
 9. Tačno tako, bolnica može i u Sutorinu ili Pode.
  Ali oni neće ništa da plate.Samo džabe.
  A što se tiče elitnog turizma, da hoće bar, nego oni hoće elitne stanove za tržište.
  To je jedina istina.

  27
  4
 10. Sindikat ima svrhu da štiti radnika, a danas sve više štiti direktore od radnika, tako da ja nijednom sindikatu ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo.

  32
  17
 11. Obzirom da je manastir Savina na manje od stotinu metara vazdusne linije od bolnice Meljine veoma me interesuje da li Crkva ima neki stav ili misljenje o ovom problemu. Nisam sasvim siguran, ali pretpostavljam da i popovi tu i tamo navrate kod doktora.

  21
  20
 12. Nije mogao to Knezevic neometano da uradi,a da nema jaka ledja i dobre veze sa vlascu.Otvorite napokon oci i usi, i pokazite konacno da nijesmo budale da nasjedamo na takove bijedne izjave.Pa to ni mala djeca nebi popila,ali neko mora po partijskoj direktivi.

  38
  7
 13. Sad se sjetio gospodin Knezevic i Atlas grupa bolnice.Neka ih je sramota do cega su doveli najbolju zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori.Da nije bilo strpljivog osoblja,nacelnika,sindikata,direktorke kljuc u vrata bi bio odavno.Nadam se da cete od septembra biti drzavni i dobiti sve sto ste zasluzili svojim velikim radom,trudom i strpljenjem.A onu tablu sa zgrade zavoda clanica “Atlas grupe” skidajte sto prije.

  80
  5
 14. Ocigledan je cilj da se na prostoru sadasnje bolnice Meljine napravi elitni turisticki objekat. Mislim da to i nije losa ideja, ali bi prvo trebalo negdje drugo sagraditi novu bolnicu za Novljane.

  33
  13
  • eliksir mladosti, moram da dodam, bolnica meljine, nije samo bolnica za novljane, to je bolnica i za nas zrenjanince, hvala dr Elez, hvala dr Mavrak, hvala sestri Miri, Tanji, Mariji, lepoj crnoj sestri u roze haljini, spremacici iz vojvodine, kuvarici koja nam je pozajmila solju, portirima sto su mi objasnili kako da se vratim do igala.. hvala za zivot mog supruga!

   16

Ostavite komentar

*

code