SLIJEDE DŽEZ I STRIP FESTIVAL I FEŠTA OD SKALINA – SVE ZA...

SLIJEDE DŽEZ I STRIP FESTIVAL I FEŠTA OD SKALINA – SVE ZA PRODUŽETAK SEZONE

148
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Da ljetu nije kraj i da će Herceg Novi imati festivalski život tokom septembra, dokazuju još dva festivala, već od sjutra Hercegnovski strip festival u Galeriji Josip Bepo Benković, pa onda na Kanli Kuli džez festival i Fešta od skalina.

Izložbe, umjetničke radionice, projekcije filmova, ugledni gosti, pratiće strip festival, najavio je direktor Nikola Ćurčin. Među gostima manifestacije biće Fabio Ćeloni, Paolo Motura, Stevan Subić, Aleksa Gajić, Renato Vladimir Renki, Zoran Đukanović. Najavljena je promocija drugog toma popularnog Dikana autora Lazara Sredanovića. Pridružiće im se i autori koji su i prijatelji festivala devete umjetnosti: Vlada Vesović iz Beograda i Tihomir Tikulin Tico i Mirna Martinović iz Zagreba. Urađeni su za hercegnovski strip frestival sjajni plakati, a autor jednog od njih je Vil Simpson crtač i storiborder tv serije „Game of thrones”.
Pokrovitelji su Opština, Turistička organizacija i ambasada Italije u Crnoj Gori.
Nakon otvaranja Strip festivla uslijediće koncert Big benda RTS-a na Kanli kuli i 3. Džez festival. Najavljen je i koncert Tamare Obrovac i Transhisterai ansambla.
– Opština i Turistička organizacija podržali su ove programe, čiji je zajednički cilj produžetak kulturnog leta ali i bogatija turistička ponuda – kazala je direktorka Turističke organizacije, Bojana Blagojević.

Picerija i restoran

ZAŠTO DVA DŽEZ FESTIVALA?

U Herceg Novom tek što je završen jedan Džez festival u organizaciji Muzičke škole i NVO Fortuna, počinje drugi, primjetili su novinari na pressu. Oba su finansijski podržale i Opština i TO grada, što je, ne ulazeći u umjetničku opravdanost, svakako nesvrsishodno kada je riječ o raspodjeli novca građana. Direktorka je obrazložila da je jedan džez festival bio edukativan, a drugi zabavnog karaktera i da će o tome koji će festival podržati naredne godine odlučivati Umjetnički savjet.
Inače, Fešta na skalama, na Stepeništu 28.oktobra, novi gastronomski ulični festival, održaće se 12. i 13. septembra. NVO Ruke je osmislio novi ulični festival koji u duhu zajednice spaja kulinarstvo i kreativnost.
– Nadamo se da ćemo na taj način uljepšati grad i poboljšati ponudu sa nekim novim ukusima i bojama, kazala je Maja Erenji Hare Braun, objasnivši da su smokve i sir tema „jer je po njima ovo područje poznato i dobro idu jedno uz drugo”. Sve će biti propraćeno muzikom klape „Kastel Nuovo” i nove grupe „Noge u more”. Kreativne radionice za djecu i odrasle održaće se drugog dana festivala.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code