Slike i skulpture Đura Belog Prijića u SPA galeriji

Slike i skulpture Đura Belog Prijića u SPA galeriji

2
Podijeli

U SPA galeriji Instituta, u četvrtak 17. maja biće otvorena jedanaesta samostalna izložba slika i skulptura Đura Belog Prijića. Novskoj publici Prijić će se predstaviti sa tridesetak radova nastalih u posljednje četiri godine.

Kako zapaža književnik Miraš Martinović, u uvodnom tekstu kataloga, umjetnička paleta Belog Prijića je bogata i raznovrsna slikarskim i skulptorskim tehnikama, ali i motivima koji su artikulisani u prepoznatljiv likovni izraz.

Picerija i restoran

“Mediteran u svom obilju pulsira Prijićevim umjetničkim djelom, koje prostor za svoj doživljaj svijeta nalazi na plažama, tim karakterističnim ambijentima na mapi Mediterana… Likovi žena, izrazi i nijanse koje se javljaju na njihovim licima, plime koje nose u sebi, snažno se i vide i čuju na Prijićevim slikama, u svoj tananosti, tajnosti i skrivenosti koja se otkriva našem pogledu i doživljaju”- ističe Martinović.

Skulpture su izraz koji Prijić vješto kombinuje sa slikom, ali i kao posebno zaokružen umjetnički izraz. Ova izložba taj spoj čini idealnim, smatra Martinović.

Odličan primjer kako se kombinacijom različitih umjetničkih formi i različitog materijala, pa čak i ovih naizgled suprostavljenih, može napraviti djelo koje diše jedinstvenošću, duhom i dubinom. Ovo djelo nosi svoj žig, svoj ton i boju, pečat, uvjeren je Martinović, koji će u 21h otvoriti izložbu.

Radove Prijića publika može razgledati u SPA galeriji do 17 juna.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code