SLUŽBA ZAŠTITE I SPASAVANJA SA NOVIM INTERVENTNIM TIMOM I OPREMOM

SLUŽBA ZAŠTITE I SPASAVANJA SA NOVIM INTERVENTNIM TIMOM I OPREMOM

113
0
Podijeli

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja formirala je prvi put od osnivanja interventni tim kojeg čine sedam pripadnika postojeceg sastava.

Tim će biti angažovan u slučaju vanrednih situacija, prirodnih katastrofa, kao i u pomoći drugim gradovima ili državama, kaže nam načelnik Službe, Aleksandar Škobalj:
– Članovi tima, kao i ostali pripadnici službe prošli su obuku – prve pomoći, kao i pomoći u slučaju zemljotresa ili poplave, požara na otvorenom, kao i obuku za tehničke intervencije. Oprema sa kojom raspolaže naš tim je namjenska za spasilačke akcije na kopnu. Raspolažemo sa jako kvalitetnom alpinističkom opremom, vrijednom 2000 eura – ističe Škobalj.
Sljedeće sedmice stiže nova oprema koja će pripadnicima ovog interventnog tima olakšati rad i pružiti sigurnost u slučaju poplave.
– U skorijoj budućnosti Služba zaštite imaće i ronilački tim kao i opremu za spasavanje na moru – najavljuje Škobalj i podsjeća da svega ne bi bilo bez volje i sluha donatora koji su kompletno opremili interventni tim.
– Opština Herceg Novi nam pruža veliku podršku, pogotovo predsjednik Skupštine Andrija Radman, koji je jako puno pomogao u modernizovanju Službe zaštite. Ali do kvalitetnijeg rada ne bi došlo da nema volje samih pripadnika, koji odgovorno i časno obavljaju svoj posao – naglašava Škobalj koji poručuje da će njegova Služba, kao i u prethodnom periodu nastojati da se građani osjećaju što bezbjednije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code