Službi zaštite i spasavanja novo vozilo za uske ulice

Službi zaštite i spasavanja novo vozilo za uske ulice

1858
2
Podijeli

navalno-vozilo-predaja-2710Novo navalno vozilo marke “Iveco Daily” od danas je na raspolaganju hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja. Ključeve vozila su rukovodiocu Službe, Aleksandru Škobalju predali predsjednica Opštine, Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman.

Škobalj je naveo da je ovaj tip vozila namjenski kupljen za uske ulice, a postiže veliku brzinu u jako kratkom vremenskom periodu i opremljeno je najsavremenijom opremom. On je informisao da novo vozilo ima 170 konjih snaga, posjeduje 500 litara vode i 50 litara pjene, ali i da je ovo prva ovakva investicija u našem zalivu u poslednjih osam godina.

Picerija i restoran

–      Kupovinom ovakvog vozila riješili smo dugogodišnji problem. Ovo vozilo neće služiti samo za požarne, već i za tehničke intervencije u saobraćajnim udesima, ali i za komunalne intervencije gdje to bude potrebno – kazao je Škobalj.

Aćimović je istakla da je nabavka novog vozila još jedan pokazatelj namjere lokalne uprave da pojača Službu zaštite, kako bi se povećala bezbjednost građana, ali i omogućila bolja prevencija i reagovanje u datom trenutku.

Radman je podsjetio da je ovo samo jedan vid ulaganja u Službu zaštite, te da je, od konstituisanja vlasti krajem 2014. godine, već u nekoliko navrata modernizovana tehnička oprema, kao i da je rekonstruisan Vatrogasni dom u Meljinama. Napomenuo je i da se sa ulaganjem u Službu zaštite i spasavanja ne smije stati i da je bezbjednost građana jedan od prioriteta lokalne uprave.

navalno-vozilo-hn-2710Novo vozilo kupljeno je kroz tenderski postupak, od kompanije MGS Rijeka, i koštalo je 72 hiljade eura. Potreba za nabavkom ovakvog vozila ukazala se zbog nemogućnosti pripadnika Službe zaštite da djeluju u određenim uskim ulicama na teritoriji našeg grada, kao što su djelovi šetališta i rivijere, Škver i područje kod tvrđave Španjola.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code