Smještaj za evakuisane u Institutu, hotelu Lighthouse, odmaralištu Vojvodina…

Smještaj za evakuisane u Institutu, hotelu Lighthouse, odmaralištu Vojvodina…

0
Podijeli

Za evakuisane stanovnike sa poluostrva Luštica zbog velikih požara, smještaj je obezbjeđen u hotelu Lighthouse, odmaralištu Vojvodina i Institutu Igalo.

U soliteru u staroj fazi Instituta smješteno je 30 evakuisanih i dolazi ih još, kazao je Radiju Jadran direktor hotelijerstva u Institutu dr Simo Milošević, Željko Andrić.

Picerija i restoran

– Mi imamo kapacitet da smjestimo ljude u naredna dva dana, jer ne možemo pružiti smještaj na duži period. Do 21. jula imamo prostora za njih. Ove godine smo izuzetno popunjeni, mnogo bolje nego ranije – kazao je Andrić.

On je informisao da su iz lokalne uprave tražili smještaj za 80 evkuisanih lica, ali u Institutu više nema mjesta.
U hotelu Lighthouse obezbjeđen je smještaj za nekih 10-ak ljudi, kazao nam je direktor prodaje i marketinga, Jovan Mićunović. U hotelu je trenutno smješteno njih troje, a u toku dana očekuju dolazak još evakuisanih.

U odmaralištu Vojvodina za sada je smješteno 11 evakuisanih lica, a smještajni kapacitet slobodan je za još nekih 6 ili 7, jer je i ovaj hotel bilježi dobru posjetu ove sezone, kazao je Radiju Jadran upravnik, Duško Zejak.

Iz lokalne uprave apelovali su na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se Call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800, kako bi se obezbjedio smještaj za evakuisane.

Apel je upučen i građanima da se uključe u akcije gašenja požara. Svi koji su zainteresovani i u mogućnosti da pomognu, treba da se jave na isti broj telefona – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice.

U Herceg Novom je smješteno 45 lica evakusisanih sa Luštice i više niko nije zatražio smještaj, kazala je Radiju Jadran načelnica Službe komunalne policije u Herceg Novom.

Ona je informisala da na raspolaganju ima još smještajnih kapaciteta, u slučaju da neko zatraži. Radiju Jadran maločas su iz menadžmenta Bolnice Meljine rekli da će ponuditi smještaj u tri slobodne sobe u rehabilitacionom bloku.

Sa Luštice je danas evakusano oko 100 ljudi, a neki su se sami snašli, kazala je Andrić.
Ona je Radiju Jadran kazala da se nekih 10-ak ljudi vratilo na Rt Vesla, jer je situacja tamo sada stabilna. Oni su se, međutim, vratili brodom, jer je to trenutno jedina sobraćajna komunikacija sa ovim dijelom crnogorske obale.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code