Snežana Zejnilagić: Za nelegalnu gradnju kazna zatvora od 6 mjeseci do 5...

Snežana Zejnilagić: Za nelegalnu gradnju kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina

2056
10
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

snezana_zejnilagicU nastavku priče o nelegalnoj gradnji i dogradnji Vile Stari grad u zaštićenom kulturnom dobru, Starom Herceg Novom, u ulici Marka Vojnovića, nastojali smo da saznamo šta će preduzeti Osnovna državna tužiteljka Snežana Zejniligić. Ona je za Radio Jadran potvrdila da je inspektor zaštite prostora, odnosno Uprava za inspekcijske poslove podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu povodom radova koji su izvođeni u Starom gradu u ul. Marka Vojnovića.
– Nakon saslušanja osumnjičenog protiv njega je podnijet optužni predlog Osnovnom sudu u Herceg Novom i glavni pretres je zakazan u martu ove godine – ističe ODT, Snežana Zejnilagić.
Na pitanje kakve sankcije može snositi investitor za krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole, ona je podsjetila na čl. 326 a Krivičnog zakonika (koje je investitoru – okrivljenom, stavljeno na teret) i kojim je propisana kazna zatvora od 6 mjeseci do pet godina.
Za divlje izgrađene objekte u Herceg Novom manje je poznata praksa rušenja, a više legalizacija, ili čak žmurenje nadležnih. Da li se to može promijeniti?
– Što se tiče prakse u vezi legalizacije ili rušenja, treba da se obratite Sekretarijatu nadležnom za izdavanje odobrenja za gradnju, odnosno inspekciji zaštite prostora ili građevinskoj inspekciji pri Upravi za inspekcijske poslove – upućuje Zejnilagić. Napominje i da je ovo tužilaštvo procesuiralo nedozvoljenu gradnju koja je izvođena bez odobrenja i u slučajevima kada je okrivljeni nakon toga u toku suđenja pribavio građevinsku dozvolu.

10 Komentari

 1. vesna

  maja
  nije problem stari grad
  osvrnite se prigraska naselja divlja gradnja
  samo rastu kuca na kucu bey kanalizacije otvorene
  radnje niko neplaca porez a susjedi nemaju mir u sopstvenim kucamau
  u opstini niko ne zeli pomoci m;lim opstinu da nesto preduzme protiv divljaka
  to su sve uglavno glasaci dps.a molim dase otvori kancelarija za gradjane sa takvim problemima
  0  0
 2. Ko nema para da gradi on se dokazuje ometanjem i filozofijom.Da su Turci pitali nas nikad tvrđava ne bismo imali,Austrougarsku bismo proćerali,a mladi kralj nam je bio pri srcu više nego stari,a ni sami ne znamo zašto.
  0  0
 3. Koliko godina treba da bi građanin redovnim putem dobio sve što treba da nešto gradi?To znaju svi koji su uzaludno čekali UT uslove ako nijesu uradili ništa očekivano,a saznaće i ostali kad budu tražili. Vlast je moćna kao i vazda,a građanin treba da sam shvati…
  0  0
 4. ha,ha,ha, ,ovo je da umres od smjeha, CARINE GRADE HOTEL U BIJELOJ BEZ IJEDNE DOZVOLE,EVO IH PRI KRAJU. SVAKA IM CAST,JER AKO CEKAJU OPSTINU I NJIHOVA ODOBRENJA,DOZIVJET CE DUBOKU STAROST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code