SNP: AKO „IZBOR“ ODE SA DPS-OM ZNAČI DA SU PREVARILI SVOJE BIRAČE

SNP: AKO „IZBOR“ ODE SA DPS-OM ZNAČI DA SU PREVARILI SVOJE BIRAČE

0
Podijeli

Povodom saopštenja Udruženja građana “Izbor” o dogovorenim programskim ciljevima sa DPS-om i informacije u medijima da je dogovorena postizborna koalicija “Izbora” i DPS-a u Herceg Novom, Socijalistička narodna partija Crne Gore naglašava da ukoliko bi Izbor otišao sa DPS-om u postizbornu koaliciju, to bi značilo prevaru onih birača koji su glasali 14. decembra za “Izbor”.

– Naredni dani će pokazati da li u tim najavama koalicione saradnje “Izbora” i DPS-a ima istine, kazali su u SNP-u, a prenosi CdM.
Iz Izbora je sinoć saopšteno da je, nakon dugih usaglašavanja oko formiranja vlasti u Herceg Novom između pregovaračkih timova Demokratske partije socijalista DPS i Udruženja građana “Izbor”, postignut sporazum oko ključnih programskih ciljeva.
U pregovorima su usaglašeni razvojni ciljevi grada, ekonomski program, učešće u aktuelnim privatizacionim aranžmanima i konstatovana je lista kadrovskih rješenja oko kojih će biti postignut naknadni dogovor, odnosno nastavljeni pregovori.
Nakndano usaglašavanje oko kadrovskih rješenja vjerovatno se odnosi prije svega na izbor predsjednika Skupštine opštine i predsjednika Opštine. To znači da bi sjutra na konstitutivnoj sjednici Skupštine mogao biti odložen izbor predsjednika. Predlagač u svakom slučaju može biti jedino DPS, kome to i omogućava Statut, jer je na izborima osvojio 13 mandata.
Međutim, ukoliko DPS postigne “naknadni” dogovor sa “Izborom”, budući predsjednik ili predsjednica lokalnog parlamenta mogla bi biti iz tog Udruženja građana, iz koga, do sada, ni jednom to nisu postavljali kao uslov.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code