SNP BIRA KANDIDATA OD 8 PREDLOGA ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE: MANDIĆ, GOJKOVIĆ, ĐUROVIĆKA,...

SNP BIRA KANDIDATA OD 8 PREDLOGA ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE: MANDIĆ, GOJKOVIĆ, ĐUROVIĆKA, MRAČEVIĆ, ŠABANOVIĆ…

82
0
Podijeli

Opštinski odbor hercegnovskog SNP-a večeras će razmatrati listu predloženih kandidata za budućeg predsjednika opštine.

Iz 20 mjesnih odbora stiglo je 8 predloga, ali još se svi nisu izjasnili o prihvatanju kandidature.
Predloženi su: sadašnji predsjednik Dejan Mandić, predsjednik OO SNP-a Obrad Gojković, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, savjetnik predsjednika za investicije, Vlado Mračević, v.d. direktor “Vodovoda” Zoran Šabanović, sekretar Sekretarijata za finansije Rade Božović, glavni administrator Tomica Milošević i sekretar Sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove, Mirko Džuović.
– Biće otvorena diskusija o predloženim kandidatima i moguće je da ćemo nakon toga imati konačan predlog, mada odluka može biti i prolongirana – kazao je za Radio Jadran, predsjednik OO SNP-a Obrad Gojković.
Po Statutu Opštine Herceg Novi o načinu izbora predsjednika u Članu 57, navodi se da predsjednika opštine bira Skupština iz redova kandidata izborne liste koja je na izborima ušla u Skupštinu Opštine sa najmanje jednim mandatom, većinom glasova ukupnog broja odbornika.
Na predloženoj listi kandidata nalazi se Dejan Mandić, koji nije bio na izbornoj listi, ali Gojković i dalje tvrdi da to nije problem, te da on može biti predložen.
– Samo nije usklađen Zakon o načinu izbora predsjednika opštine sa Statutom i to zbog greške Skupštine Crne Gore, koja je usvojila određene izmjene o načinu izbora predsjednika, koje su i objavljene u Službenom listu Crne Gore, ali one nisu na vrijeme usklađene sa Satutom – objašnjenje je Gojkovića.
Zakon je već primjenjivan u nekim drugim slučajevima, a na kraju to je i zajednički stav kolegijuma svih partija, tako da svako može biti predložen i sa liste i izvan liste – tvrdi Gojković.
Predsjednik će biti biran na dvije godine, a prestankom funkcije prvog čovjeka grada prestaju funckije i za pet potpredsjednika.
Budući predsjednik će predložiti nove ljude za ta mjesta, a konačnu odluku donosi Skupština.
Na pitanje da li će opet biti isti broj potpredsjendika, Gojković kaže da će to zavisti od novoizabranog predsjednika opštine.
Odbornici u hercegnovskom parlamentu o izboru novog predsjednika treba da raspravljaju ne sjednici prije 24. aprila kada ističe rok za ovaj posao.
Za desetak dana, kako su ranije najavili, predlog za svog kanidata javnosti će saopštiti i Novska lista. Osim njih iz drugih opozicionih partija niko ne najavljuje takvu mogućnost.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code