SNP HERCEG NOVI: DAN „D“ ZA INSTITUT I VLADAJUĆU KOALICIJU

SNP HERCEG NOVI: DAN „D“ ZA INSTITUT I VLADAJUĆU KOALICIJU

78
0
Podijeli

Socijalistička narodna partija Herceg Novi smatra da se ne smije dozvoliti privatizacija Instituta „Igalo”, ni po koju cijenu, kao i da je sjutrašnja sjednica Skupštine opštine Herceg Novi „Dan D” za Institut „Igalo”, ali i za, kako saopštavaju, neprirodnu vladajuću koaliciju.

– U vrlo gustom rasporedu sjutrašnjih obaveza odbornika, kada će se raspravljati o jednom od najvažnijih pitanja za budućnost našeg grada – Institutu Igalo, predsjednik Skupštine sazvao je i redovnu sjednicu po hitnom postupku vezano za kreditno zaduženje opštine Herceg Novi. Na žalost, ovo kreditno zaduženje nas ništa ne iznenađuje, jer je javnost Herceg Novog već osudila zaduživanje za potrebe pokrivanja tekuće likvidnosti, pošto je nova vlast poslije izbora preuzela budžet opštine bez dugova, ali mnogo više brine zašto je ovo pitanje toliko hitno – navodi predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.
Ona dodaje da se možda hitnost i neophodnost rasprave prvo o zaduženju opštine oslikava u naslućenoj podjeli u koaliciji DPS-Izbor oko Instituta Igalo. Možda izvršna vlast gubi kontrolu nad dijelom svojih odbornika, pa su u strahu da poslije rasprave oko Instituta više neće imati većinu za kreditno zaduženje, misli Đurovićka.
– Možda se nijesu poklopili svi politički, poslovni i lični interesi, pa se na ovaj način kupuje vrijeme do nekog novog usaglašavanja i možda posjete nekog novog „političkog gurua”, koji će izmiriti situaciju. A možda je jednostavno pitanje Instituta Igalo nebitno za vladajuću koaliciju te je i gurnuto u drugi plan – navodi se u saopštenju uz podsjećanje na neispunjena predizborna obećanja nove vlasti.
– Svakim danom je sve očiglednije da se principi na kojima je zasnovan Izbor kao grupa građana ne ostvaruju, a da politiku grada vodi DPS svojim poznatim sistemom manipulacija. Naš stav je, kao i svih ostalih članova opozicije u Skupštini opštine Herceg Novi, da se ne smije dozvoliti privatizacija Instituta Igalo ni po koju cijenu. Da li će se i drugi držati svojih principa i da li će doći do definitivnog raspada ove neprirodne koalicije, znaćemo već sjutra – zaključuju iz SNP-a.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code