SNP Herceg Novi: Šarena laža DPS-a zalaganje za EU vrijednosti

SNP Herceg Novi: Šarena laža DPS-a zalaganje za EU vrijednosti

1543
5
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_avgust_danijela_djurovic_press_060815Objašnjavajući odsustvo sa vanredne Skupštine Novog o smjernicama za petogodišnji Program razvoja kulture i o zaključcima vezanim za projekat Herceg Novi EPK 2021, OO SNP-a primjećuje da prvi put u istoriji DPS bazira kampanju na stvarnim EU vrijednostima. Za pozornicu je odabrao Herceg Novi kao Evropsku prijestonicu kulture. Međutim:

–      Da je sve šarena laža najbolje pokazuje to da nijesu mogli da obezbijede kvorum na posljednjoj sjednici Skupštine opštine, gdje je trebalo da plasiraju svoje evropejstvo i navodno, kulturu. Pošto u toj priči od početka nema političkog i građanskog konsenzusa, Klub odbornika SNP neće učestvovati u toj šaradi – kaže predsjednica hercegnovskog SNP-a, Danijela Đurović.

Picerija i restoran

Programska opredjeljenja, koncept i razvoj kulture Herceg Novog je preozbiljna tema da bi se svela samo na formu zadovoljavanja aplikacije pred Evropskom komisijom, smatra Đurović.

– U pripremi kandidature grada za titulu Evropske prijestonice kulture učestvuje nekolicina anonimnih, koji troše enormni novac za putovanja, reprezentacije i konsultanstke usluge, bez podnošenja izvještaja o radu. Baš evropski. I kulturno.

Kroz ovaj projekat, preovladavaju lični interesi pojedinaca, bliskih vlasti. Zato se opravdano postavlja pitanje – hoće li budžet Herceg Novog moći da izdrži milionske obaveze u situaciji kada nedostaje novca da se zakrpe rupe po gradu, kada nema vode, a rasvjeta čas radi, a čas ne radi – tvrdi Danijela Đurović.

Ona dodaje da je  Herceg Novi uvijek mogao da se pohvali da je grad koji svakog prima otvorenih ruku, sa velikim brojem kulturnih manifestacija, uz očuvanje tradicije. Zato novski SNP zahtijeva od vladajuće koalicije da istoriju, kulturu i tradiciju ovog grada i časnih Novljana ne iskorištavaju u partijske svrhe i lične ambicije.

– Herceg Novi je sposoban i spreman da se odupre degradaciji koju širi DPS u ovom gradu i cijeloj Crnoj Gori. To dokazuje i niz naših aktivnosti gdje ćemo ih ne samo zaustaviti u toj namjeri, već građanima dokazati da je ovo grad otvoren za sve koji od njega ne crpe kao pijavice – zaključuje predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.

5 Komentari

 1. Kako nije sramota ovu lj….. da ista govori … 15 godina ste upropastavali ovaj grad , i sad jos iznosite ovakva saopstenja i rugate se s gradjanima… Danijela bolje bi ti bilo da se malo batalis politike i da malo pocnes radit ono za sta te gradjani placaju u cistoci , a s obzirom da ti ,tvoja dugogodisnja obavjestajka i savjetnica iz sjenke, okrece ledja i da ti Bonic polako otkriva sta si planirala prije 3 godine i sta pricas o njemu okolo , mislim da ces morat debelo zavrnut rukave i pocet zaradjivat platu … Addio mia bella !
  0  0
 2. Pa valjda put imamo,pa valjda dvoranu imamo,pa valjda naselje imamo.Doduse imamo sad i skale do dvorane Park i sto jos?Meni se svidaju ali tu je kraj.
  0  0
 3. Koliko je nas koštao put za Trebinje? Sportska dvorana? Savina apartmansko naselje? Kažete troše pare?? Putovanja? Aplikacije? Oni ne mogu potrošiti za sve što rade ma da apliciraju za olimpijadu ne bi potrošili koliko ste vi od puta, dvorane, savine… Pa jeste li kamenom škver popločali pa sledeće godine sve srušili a već ste bili pustili tender za radove oko kolektora znali ste da se sve ruši?? Koliko je to stotina hiljada evra? Sramota… Da obraza imate iz kuće ne bi nos promolili
  0  0

Ostavite komentar

*

code