SOBNOR CG: NEĆEMO U NATO

SOBNOR CG: NEĆEMO U NATO

160
0
Podijeli

Predsjedništvo i Upravni odbor Saveza organizacija boraca narodnooslobodilačkog rata Crne Gore ocjenio je sopstveni rad izvan očekivanja dobrim i pored teške materijalne situacije.

Zamjereno je državnim organima, koji, kako je saopšteno nakon sjednice u Podgorici, nemaju sluha za finansiranje rada SOBNOR-a i oštro je odbijena podrška učlanjenju Crne Gore u NATO.
– Upravni odbor Saveza organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata Crne Gore, a polazeći od jedinstvenog stava opštinskih odbora SOBNOR-a, izražava neslaganja sa stavovima nekih organa i pojedinaca za učlanjenje Crne Gore u zločinački NATO pakt, od čijih je zabranjenih kasetnih bombi i krstarećih raketa 1999. godine poginulo ili ranjeno oko 2.500 građana naše zemlje i nanesena nenadoknadiva materijalna šteta, koja se procjenjuje napreko 100 milijardi dolara. Nepoznat je broj oboljelih od posledica upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom, koja i danas, 15 godina kasnije, odnosi živote – saopštavaju iz ove boračke organizacije.
Ulaskom u NATO mirno bi smo prihvatili stranu okupaciju i dobrovoljno se odrekli slobode koju smo preskupo platili – saopšteno je, pored ostalog, iz SOBNOR-a.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code