SOCAR PRENIO SVA PRAVA I OBAVEZE ZA RIZORT PORTONOVI NA AZMONT INVESTMENTS

SOCAR PRENIO SVA PRAVA I OBAVEZE ZA RIZORT PORTONOVI NA AZMONT INVESTMENTS

519
0
Podijeli

Azmont Investments nastavlja sa realizacijom projekta Portonovi u skladu sa ugovorom o ustupanju potpisanim sa kompanijom SOCAR 5. decembra 2012. godine – saopšteno je iz te kompanije.

Sve obaveze, prava i odgovornisti SOCAR-a navedene kroz ugovor o dugoročnom zakupu potpisanim sa Vladom Crne Gore su prenesene na Azmont Investments.
– Sve relevantne odredbe i uslovi ugovora o zakupu koji je potpisala Vlada Crne Gore i kompanija SOCAR 10.jula 2012. godine, uzete su kao osnova za ugovor koji je kasnije potpisan između SOCAR-a i Azmont Investments-a. Prevashodno ugovorni član 20.1.1. koji navodi da zakupac (SOCAR) može prenijeti sve obaveze, prava i dužnosti na novoosnovanu kompaniju u Crnoj Gori.
Shodno ugovoru u dugoročnom zakupu, SOCAR će nastaviti da djeluje kao garant za Azmont Investments – saopštavaju iz Azmonta.
Oni dalje objašnjavaju da je SOCAR takođe ušao u partnerstvo sa kompanijom Azerbaijan Global Investments (AGI) sa radi podizanja djelovanja Azmont Investments-a u skladu sa najvećim svjetskim standardima.
– Postojeće partnerstvo dvije kompanije u vezi sa menažmentom kompanije Azmont Investments i projekta Portonovi je neprekidno.
Ističemo da je glavni cilj kompanije AGI razvoj i implementacija investicionih projekata u van-naftnim sektorima, na područjima izvan Repubike Azerbejdžan. Kompaniju su osnovale azerbejdžanske investicione holding kompanije koje investiraju u sektore finansija, građevine, nekretnina, turizma ali i brojne druge kako u Azerbejdžanu tako i drugim zemljama -objašnjavaju iz “Azmonta”.
Imajući u vidu veliko iskustvo koje kompanija AGI ima u sektoru finansija i razvojnim mogućnostima bankarskog sektora u Crnoj Gori, Azmont Investments je odlučio da osnuje banku u Crnoj Gori. Azmont Investments, kao osnivač banke, finalizovaće aktivnosti na dobijanju bankarske licence i nastaviti sa zvaničnim apliciranjem ka Centralnoj banci Crne Gore, navodi se na kraju saopštenja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code