“SOCAR” U HERCEG NOVOM, BEZ MEDIJA

“SOCAR” U HERCEG NOVOM, BEZ MEDIJA

0
Podijeli

reg-cg-kumbor-kasarnaDelegacija naftne kompanije SOCAR iz Azerbejdžana (State oil company of Azarbaijan Republic) koja je po odluci Tenderske komisije prvorangirana za investiranje u bivšu vojnu kasarnu Kumboru i korišćenje u narednih 90 godina,danas je boravila Herceg Novom. Sastanak sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem bio je zatvoren za javnost, na zahtjev predstavnika SOCARA. Radio Jadran nezvanično saznaje, a moglo se i pretpostaviti, da je bilo riječi o projektu Kumboru, te da su biznismeni iz Azerbejdžana zadovoljni gradom, ocijenivši da ima uslova da se u njega investira. SOCAR, sa kojim će Vladina komisija pregovarati o zakupu državnog zemljišta u Kumboru, prikazuje da bi investirala 258 miliona eura u osmogodišnjem periodu. Od tog iznosa, 50 miliona eura bi obezbijedila “od prodaje nekretnina”.
Ovo je naznačeno u izvještaju Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine o ishodu tendera za izdavanje lokacije sa kasarnom Orjenski bataljon na 90 godina.
SOCAR, kako se navodi, namjerava da završi projekat u Kumboru tri faze. Gradiće hotele, hotelskih apartmane, sa 2400 kreveta, stambeni i kompleks za kongresni turizam, heliodrom, jaht klub, marinu sa 250 vezova.
U prve tri godine Azerbejdžanci treba da investiraju 57,6 miliona eura, međutim komisija treba da utvrdi koliko je to realno, jer investitor prvo mora da obezbijedi plansku dokumentaciju, poruši postojeće objekte i obezbijedi sve saglasnosti i dozvole za gradnju.
Tenderska komsija navodi i da je naftna kompanija u okviru ponude “posebnu pažnju poklonila elementima zaštite životne sredine”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code