Soliter u Norveškoj 4 u Igalu dobija novo ruho

Soliter u Norveškoj 4 u Igalu dobija novo ruho

3913
9
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog u saradnji sa Skupštinom stanara rekonstruisaće fasadu solitera u Norveškoj 4, u Igalu. Riječ je o tzv. “Simpovom” soliteru, kod bivšeg prodajnog salona “Montri”.

obnova fasade soliter igalo 270416 3

– Imamo izuzetno dobro organizovanu Skupštinu stanara koja je prikupila veći dio sredstava. Vrijednost radova je 13.950 eura. Izvođač koga je odabrala Skupština stanara je podgorička firma Urban Alpinist d.o.o, koja zahvaljujući specifičnoj djelatnosti ovaj posao obavlja sa timom alpinista. To umanjuje troškove i ubrzava proces rada – kazao je našem radiju v.d. direktor Agencije, Nikša Grgurević.obnova fasade soliter igalo 270416 1

Picerija i restoran

Agencija je sa stručnim nadzorom odredila nijanse koje se koriste i to će biti model za ostale solitere u okruženju u budućem periodu kako bi se uskladili i imali jedoobraznost kompletnog stambenog kompleksa.

– Ovaj soliter je jedan od  najvećih u gradu i jedan od najzahtjevnijih na kojima su predviđeni radovi tokom ove godine. Agencija planira da do ljetnje turističke sezone završi obnovu fasada na još dvije stambene zgrade. Službenici Agencije uradili su predmjer i predračun za 22 zgrade – kazao je Grgurević.

obnova fasade soliter igalo 270416 2On poziva građane da što prije pristupe formiranju Skupština stanara, jer je to preduslov za učešće u akciji obnove fasada. Opština Herceg Novi preko Agencije učestvuje sa 30 do 50 odsto u svakom pojedinačnom projektu, a ostatak plaćaju stanari objekta koji se obnavlja.

Na sajtu www.agencijahnovi.co.me građani mogu da pronađu unificirani zahtjev koji je potrebno da podnesu kada odluče da konkurišu za sredstva. Uz ispunjen zahtjev potrebno je priložiti i odgovarajući izvod kao dokaz da su prikupili ostatak sredstava.

9 Komentari

  1. Svaka čast sa stanare ovog solitera, nije lako okupiti sve stanare oko ovako važnog projekta. Sada je zgrada osvježena i potpuno je drugačija od ostalih.Ostali soliteri su ruglo, jer je svaki stan priča za sebe, fasade različito obojene, različite ograde, nadogradnje balkona, klime postavljene kako kome odgovara….sve u svemu jedna ružna slika Igala. Potrebno je da opštinske strukture nalože i ostalim stanarima solitera, kroz skupštine stanara, da i oni sprovedu istu akciju.
    0    0
  2. Ostali soliteri? Gdje ne funkcionise uvesti prinudnog Upravnika i naplatiti potrazivanja od stanara makar putem sudskog izvrsioca! Soliteri mogu da budu ukras grada!
    0    0

Ostavite komentar

*

code